čtvrtek 11. května 2017

Cibetková káva kavárna

Hlavním důvodem tak vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby této kávy. Proto se tato káva nazývá cibetková káva Kopi Luwak. Obecně platí, že při přípravě cibetkové kávy se stačí držet několika základních pravidel (téměř stejných, jako při přípravě filtrované kávy): Koupit kvalitní a ideálně i certifikovanou cibetkovou kávu. Cibetková káva se dá připravit i přes filtrační papír jako filtrovaná káva ve V60.


Prostředí je krásné, stylové.

Tento článok nemá byť o tom, či je cibetková káva chutná, alebo či je kvalitná preto, že prechádza traktom cibetky, alebo preto, že si vyberá len tie najlepšie zrná, ktoré potom zje. Káva je výborná a místní tatarák a burgry skvělé. Je to úplne jedno, pretože nikto z nás nepil pravú cibetkovú kávu. Tú skutočnú, ktorá sa nazbierala z trusu voľne žijúcich cibetiek.


Navíc se liší chuť kávy z jednotlivých plantáží, protože na každé se pěstuje jiný druh kávovníku. Není tedy cibetková káva jako cibetková káva. Káva pražená s láskou a porozuměním Caffé del Saggio je relativně mladá kavárna a pražírna, ale už se nesmazatelně zapsala do světového povědomí a získala si nemálo srdcí svých zákazníků.

Naše káva je pražena každý týden, déle zrnkovou kávu neskladujeme, aby nedegradovala na kvalitě. Toto je jeden z hlavních rozdílů mezi naší kávou a kávou ze supermarketů, kde leží 6-měsíců. Jak by po takové době mohla mít aroma?


Ve světě existují dva základní druhy kávy, zkráceně káva Arabica a káva Robusta. Káva Sigri pocházející z Papui Nové Guinei má velmi blízké rodinné vazby na kávu Blue Mountain z Jamajky, což milovníci kávy ocení především dnes, kdy jí tento původ zajišťuje excelentní kvalitu za nízkou cenu. Káva se vyznačuje lehkou ořechovou chutí a rafinovanou sladkostí. Jsme kavárna s vlastním pražícím strojem, ve kterém pražíme vybrané druhy káv. Kávu můžete ochutnat u nás nebo si ji odnést domů a sami připravit.


Rádi vám s přípravou poradíme. Kromě kávy nabízíme i domácí limonády, víno nebo točené pivo. Ráno tu můžete posnídat. Po celý den podáváme polévku, zapečené. Jak už víme, je nejdražší, nejvzácnější a nejchutnější.


Chuť cibetkové kávy je často přirovnávána k čokoládovo-karamelové chuti, kterou si zamiluje opravdu každý. Toto zvířátko, které je velmi podobné lasičce, se kromě hmyzu, drobných hlodavců a tropického ovoce živí také pojídaním sladkých bobulí kávovníku, z nichž si vybírá ty nejuzrálejší. Táto káva je vyrobená z kávových zŕn, ktoré prešli tráviacim traktom indonézskej mačky nazývanej cibetka.

Toto je dôvod prečo sa volá táto káva cibetková káva Kopi Luwak. Není vyloučeno, že se jedná o vydařený marketingový tah. Jedno je však jisté – cibetková káva je ve svém základu jako každá jiná.


Historie a tradice kaváren a pití kávy v Evropě ČerstváKáva. Do Evropy se dostává káva na přelomu 16. Pravá cibetková káva Indonesie Sumatra s certifikátem původu z divokých zvířat. U ikony možnosti volby kávy mleté nabízíme možnost si zvolit Vámi vybraný způsob namletí podle způsobu přípravy kávy. Námi dodávaná cibetková káva je 1 Kopi Luwak a zároveň 1 arabika.


Nenechte se oklamat častými nabídkami různých prodejců, kteří cibetkovou kávu míchají se standardní kávou či u kterých je cibetková káva tvořena zrny nekvalitní robusty. Kávu, že které vám připravujeme všechny kávové nápoje si sami pražíme v naší pražírně Českáva. Na výběr u nás máte ze dvou káv - italské kávové směsi Českáva Klasik a jedné z výběrových Arabik. Filtrované kávy připravujeme v dripperu. Tmavě pražená káva Alegre nebo konopná káva k tomu naše domácé rostlinné „nemléko“.


Polévka a hlavní jídlo, domácí koláče, utopence, Hot-Dog, snídaně, obědy a mnoho dalšího. Vše možno odnést si s sebou nebo si vychutnat v prostorech kavárny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky