pátek 26. května 2017

Zboží z číny bez cla

Pokud pracovník celního úřadu nemůže zjistit reálnou cenu zboží , vychází z rentgenových snímků. Po jejich prozkoumání se rozhodne pro jeden z následujících postupů. Pokud reálná cena zásilky přibližně odpovídá udané ceně a nepřesahuje hodnotu k vyměření cla ani DPH, je předána České poště a doručena adresátovi.


Ahoj, jednou jsem si objednal pře e-bay magnety (neodymium) a nepřišly mi, a jakmile jsem napsal na e-bay že mi nepřišly, tak mi odepsal ten týpek od kterýho jsem si to kupoval že to napraví a že mi vrátí peníze a že mi k tomu pošle ty magnety zdarma. Evropská unie totiž zrušila osvobození od DPH a cla u zásilek z Číny s hodnotou nižší než euro.

Otázkou ale zůstává, jak se s tím. Poštovné je u většiny čínských e-shopů zdarma a nezapočítává se tedy do celkové hodnoty zboží. Je tedy celkem jednoduché se clu z Číny vyhnout. Nakupovat čínské zboží bez cla tedy lze. A jak nakupovat bez DPH?


Jak na nákup zboží z Číny s dopravou zdarma a bez cla 18. Rady, tipy a návody pro nákupy zboží z Číny z čínských internetových obchodů.

Sepisujeme recenze z nákupů i se zkušenostmi. Velké množství informací věnujeme i nejoblíbenějšímu obchud AliExpress. Mnohdy se výše CLA pohybuje do hodnoty nakupovaného zboží.


Na stránce s popisem produktu je nutné vybrat si skla ze kterého bude zboží odesláno. Jako výchozí je zde ,,Čína“, takže musíte přepnout na ,,EU“ tak, jak je vidět na obrázku výše. EU) jsou osvobozené od cla i DPH, pokud jejich hodnota nepřesahuje EUR. Zásilky, jejichž hodnota se vejde do rozmezí a 1EUR jsou osvobozené od cla, ale už ne od DPH.


Pokud objednáváte přes čínský e-shop, ale zboží jde ze skladu z EU, placení cla ani DPH se vás netýká bez ohledu na hodnotu zboží. V opačném případě, kdy nakupujete například na německém e-shopu, ale zboží jde ze skladu mimo EU, se vás od určitých částek může placení DPH a cla týkat, viz výše. Clo se vyměřuje u zásilek nad 1Euro a tvoří 3– z její celkové hodnoty (přesná výše cla závisí na typu zboží ). Tiptrans není obyčejný importér z Číny. U nás získáte fyzickou adresu kam si můžete nechat zasílat nákupy z Číny. V lokálních e-shopech seženete prakticky cokoli, ale problém je, že většina z nich nezasílá zboží do České republiky.


Pokud jste se rozhodli objednávat zboží z Číny , v našem případě z Aliexpress , je důležité myslet i na případné dálší náklady s tím spojené. Směřuji tím k nákladům jako je CLO a DPH.

Před objednáním zboží byste si měli mít jasno v tom, kdy a jaké poplatky budete platit a proč byste vlastně něco platit měli. Sazba cla vychází ze sazebního zařazení zboží. DPH se následně počítá ze součtu celní hodnoty zboží a cla. Nakoupím přes internet zboží , které není originální ( bez mého vědomí). Pokud se toto zboží přidá k proclení a zjistí se nepravost, vrací se zpět odesílateli nebo je zabaveno?


Osvobození zboží dováženého cestujícími ze třetích zemí od cla , daně z přidané hodnoty (DPH) a spotřební daně (SPD) se vztahuje na dovoz zboží neobchodní povahy, tedy určeného pro osobní potřebu dovážející osoby nebo jako dar pro soukromou osobu, kdy dovoz se uskutečňuje pouze příležitostně. Až 1milionů malých zásilek je dováženo bez DPH a stávající systém k takovému obcházení pravidel vybízí. Zatímco unijní podniky musí DPH uplatňovat bez ohledu na hodnotu prodaného zboží , u dováženého zboží lze uplatnit výjimku, a jeho cena je z tohoto důvodu často snížena.


Ebay objednat z Číny bižuterní komponenty, doprava zdarma je jen do DE,což nemusí být problém. Naše firma(zaměstnavatel) tam má najaté skladiště u jedné spedice a jakmile se další zboží z DE nahromadí,posíláme auto,které vše z Německa stáhne do ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky