středa 24. května 2017

Dřevěná sušárna ovoce

Stacionární teplovzdušná sušárna Sušárny patří mezi nezbytné vybavení v mnoha provozech, ať už jde o zpracování ovoce a zeleniny, výrobu těstovin, sušení bylinek, čajů, hub a dalších potravin atd. Sušení ovoce patří k nejstarším technikám konzervace, doloženým již v pravěku. Naši předkové původně sušili ovoce nad otevřeným ohněm, od středověku pak pod stropy dymných jizeb svých chalup v nadrženém dýmu. Na podobném principu fungovaly také první samostatně budované sušárny, ovoce v nich sušené však. Doruškova sušírňa aneb Sušírňa Sv.


Františka Najdeme ji ve Vlachovicích na Valašskokloboucku, oblasti, kde se do dnešní doby zachovalo poměrně obdivuhodné množství starých roubených sušíren na ovoce , v kraji, která byla sušením ovoce a jejími produkty dvě staletí vyhlášená.

Všechny zdejší sušírny už mají bezdýmovou formu, kdy ovoce schne v čistém. Tu je možné zobrazit kliknutím na název nebo obrázek příslušného modelu. Pokud se nechcete řídit naším srovnáním a chcete si udělat přehled sami, přečtěte si náš článek Jak vybrat sušičku ovoce , který vám poslouží jako takový nákupní rádce a shrne a vysvětlí všechny pojmy se sušičkami ovoce spojené. Přitom stavba takové dřevěné sušárny nemůže být žádný hlavolam. Chlapi dřevaři, byli jste se podívat na Veselém kopci u Chotěboře?


Tam stojí sušárna pro celou vesnici. Tak to snad dnes ne, proto se asi rozměry zmenší, že? Těším se na dobrého kutila a jeho nápad.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.

Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Jedná se o nádoby, ve kterých se po staletí přeměňuje ovoce na kvas a následně na různé alkoholické nápoje.


Dřevěná káď na ovoce a zelí. Kvalitní destilát nelze zhotovit bez vhodného zralého ovoce. Ale důležitou součástí je i kvašení, které musí probíhat v kvalitních, zdravotně nezávadných kvasných. Tyto dřevěné bedýnky a přepravky Vám mohou sloužit jako fresh bedýnky na čerstvé ovoce a zeleninu. Mohou být ale také součástí nábytku, nebo je můžete využít například jako základ dárkového balení.


Fantazii se meze nekladou. Svou přírodní vůní a variabilitou dokážou příjemně oživit Váš domov. Každý podzim v obci z dálky voní sušená jablka a hrušky z historické sušírny ovoce , která stojí v sadu za moštárnou.


Ovoce pro vlastní potřebu si v ní suší obyvatelé Hostětína a okolních obcí. Stávala zde již na počátku 19. Seninky ve Valašském muzeu v přírodě. Souboru staveb lidové architektury Zubrnice. Mezi historickými sušárnami je ojedinělou sušárna ovoce , postavená podle návrhu architekta Dušana Jurkoviče, ve Frenštátě pod Radhoštěm.


Pracovní proces musí být veden tak, aby vysušené ovoce co nejvíce podobné čerstvému - citlivé složky nesmějí utrpět vysokou teplotou, oxidací či jinak. Postaven ve dvacátých letech 19. Sušárna je vystavěna z kamene, jednoduchou sed.

U domku bývala dřevěná veranda. Sušičky potravin) Hodnocení produktu: (1recenzí). Ovoce a jiné pochutiny usušené přesně podle vašich představ?


To vám nabídne prostorná sušička ovoce disponující vysokým výkonem, nastavitelnou paletou a perfektním výsledkem. REGENT PLUS Žlutice spol. Jsme ekologická farma zabývající se výrobou BIO potravin.


Z vlastní produkce nabízíme zejména sušené ovoce , bio obiloviny a kompost. Cestou ji promrzlou našli místní a dovezli ji k její dceři do Branžeže, kde dožila. Statek tak byl opuštěn, vyrabován a částečně rozebrán a polnosti rozparcelovány.


Zachována dlouho zůstávala bývalá sušárna ovoce , drobná dřevěná chaloupka před statkem, zvaná též Perníková chaloupka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky