úterý 23. října 2018

Cafe fara majitel

Káva je plného krémového těla, velmi komplexní. V suchém aroma dominuje vůně lískových oříšků. V espressu vyniká čokoládová chuť s chutí pečených broskví a doteky citronu, s velmi kořeněným dlouhotrvajícím dozníváním. Levandulový balzám na rty s medem.


Balzám na rty z olivového oleje, včelího vosku, ricinového oleje, bambuckého másla,. Dobrý den, v Cafe Fara Klentnice se nám velice líbilo. Personál, prostředí,relax v bazénu, vířivce, koupání, saunování. S manželem nešetříme chválou a poděkováním za dny pohody. Jedinečná sbírka čítá na 5exponátů - kávových strojů, pražiček a mlýnků na kávu.


Nadále se bude rozšiřovat. Vzácný je sloupový měděný kávovar PARIS. Mikulova měla štěstí: nerozpadla se jako mnoho podobných budov, ale byla citlivě zrekonstruována a ožila kavárenským ruchem, jaký byste čekali spíš ve velkoměstě než v obci s pěti sty obyvateli.


Později k ní přibyl i malý penzion ve formě dřevěného hranolu. Café Fara je od začátku budována s důrazem na velmi kvalitní materiály a vybavení veškerých prostor. Proto zde byl použit široký sortiment výrobků z olivového dřeva aby dokreslil atmosféru Café Fara - spokojenost a nevšední zážitek” říká majitel Radek Džiuban. Sympatický a ochotný majitel , skvělá degustace lahodných vín.


Výborná lokalita, nedaleko město Mikulov či obec Lednice, jezero na koupání a nespočet vinných sklípků. U Věstonické Moruše si budete připadat jako v pohádce. Stačí vstoupit, zavřít vrata do ulice a ocitnete se na italském venkově s výhledem na pálavský kopec.


Můžete si naplno užívat atmosféry Itálie, kde pan majitel strávil let života, a popíjet u toho moravské víno. Za domem je krásná zahrada s posezením. Stylová nekuřácká kavárna v Klentnici na trase cyklostezky pod Pálavskými vrchy. Nabízíme lahodnou kávu, zážitkový salónek Coffee spirit, farní knihovnu, vinný sklep, ubytování v nově vybudovaných netradičně řešených pokojích, prostornou terasu, dětské hřiště.


Je postaven na místě původních chlívků a právě jejich hospodářská funkce byla inspirací autorovi stavby. Pražírna s vlastní výběrovou transparentní kávou. Servírují hned tady i na baristických soutěžích. V půvabné znojemské uličce, genius loci jak vyšité. Přijeli jsme s kamarádem na kole, nemám sice žádný velmi drahý stroj, ale mám ho rád a nerad ho nechávám někde na očích, proto mě mile překvapila reakce nejspíš majitele nebo provozního, který když nás potkal jak se s koly hrneme na zahrádku, že tam je sice nemůžeme nechat, ale klidně.


Cafe Fara jsem navštívil už potřetí a musím říct, že zážitek kulminuje. Klentnice - Na jižní Moravu přijel loni v létě vyhlášený šéfkuchař Tomáš Levý po osmnácti letech. Zavítal do klentnického Café Fara a už zůstal.


Pražské podniky, včetně toho se slovutnou michelinskou hvězdou, tak vyměnil za rodinnou atmosféru a čerstvé suroviny na Pálavě. Právě jsem se vrátil z Moravy, takže jednoznačně Café Fara. Každý Pražák ví, že kdo byl na Moravě a nezastavil se v Café Fara , jako by nebyl.


Tak jsme tam vyrazili s naší partou a bylo to vynikající. Je to vlastně český fine dining. Krásně upravená jídla, zároveň dobrá kombinace chutí a super porce. Majitel příjemný, poradil kde se najíst (pakliže nechcete do CaféFara, tak hotel Praha-Dolní Dunajovice) a kde koupit víno. Ohledně parkování-dědinka je to malá,jen podél hlavní cesty,takže žádné boční uličky nelze využít.


Apartmány nabízí místa u lípy naproti,nebo ve vlastní garáži. I consider Cafe Fara as one of the best places i have ever been to. They cook from local ingredients. The interior and exterior - you feel like in the paradise.


Sonberk je zaměřený na nejvyšší vinařskou kvalitu moravského vinařství. Ostatní služby využíváme z okolí. Je tady spousta možností, plno akcí.


Lidé si vezmou večer taxíky a jedou třeba do Café Fara v Klentnici nebo do Galerie Závodný v Mikulově či ochutnat vína do vedlejšího vinařství, se kterým se domluvíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky