pondělí 20. května 2019

Čím vyčistit kůži

Drahá kůže by se měla pouze otírat a lokálně čistit jen skvrny, ale pokud máte koženou kabelku nebo jiný předmět z hladké kůže, který má lepší časy za sebou, můžete ji vyprat v pračce. V tomto článku vám poradíme, jak z kůže odstranit skvrny od inkoustu, rtěnky a kuličkového pera. Chtěla bych poradit, čím a jak vyčistit bílé kožené sako.


Jde o provozní špínu hlavně na koncích rukávů, do čistírny ho teď nechci dávat, to bych ho tam. Půjde nějak vyčistit nebo ne, máte s tím někdo.

Příspěvek Re: Čím čistit kůži ? Pouzivam cistic na kuzi od liqui moly. Krasne to voni,kuze zmekne a vycisti se a zaroven i naimpregnuje. Jak sakra vyčistit tu koženou sedačku. Kůži k čištění poznáte, že se leskne (jako spodní část na obrázku).


Jakým způsobem vyčistit sedačku, boty nebo bundu a ostatní oblečení z broušené kůže, jaké čistící prostředky a pomůcky používat, a čím po čištění kůži naimpregnovat? Jak vyčistit broušenou kůži z nubuku nebo veluru?

Pes, děti nebo manžel s večeří a vaše sedačka za chvilku ztratí svůj lesk a čistotu. Broušenou kůži kartáčujte v obou směrech po vlasu i proti. Vykartáčování odstraní stopy od deště, slepená i ušpiněná místa.


Silné zašpinění (například od propisky) jednoduše vygumujte gumou. Existuje speciální guma na kůži , ale pokud budete postupovat velmi opatrně, můžete použít i gumu na papír. Taky se prodávají změkčující přípravky na kůži , např. Elaskon, který je v podstatě jen emulgovaný tuk (emulgovaný proto, aby se snáze vstřebal).


To všechno se dá použít. Namaštěnou kůži teprve necháme schnout, ale ne na topení, protože čím prudčeji kůže schne, tím více tvrdne. Tuk kůže během schnutí.


Jak při čištění postupovat a proč je potřeba po vyčištění koženku nebo ekokůži naimpregnovat? Jaké čistící a impregnační prostředky vybrat a jaké pomůcky k čištění a impregnaci sedaček z ekokůže použít? Netuším, čím to vydrbat. Alespoň bych se pokusila, protože i když to nevyjde, tak ji stejně takhle už nemůžu nosit.


Máte nějaký tip, jak to nezvorat a pokusit se úspěšně?

S přibývající mastnotou na nábytku je stále naléhavější i otázka, jak se jí zbavit. Letitá uklízečka Teresa Wardová za kamerou není zcela ve své kůži , ale na přiloženém videu přichází s prostou logikou – olej nejde dohromady s vodou, ale olej s olejem se snášejí dobře. Po této jednoduché informaci vezme Teresa. Nahromaděný plak v cévách totiž zvyšuje riziko mrtvice a srdečních onemocnění. Naštěstí existují způsoby jak si zanesené cévy vyčistit.


Vyhněte se nezdravým tukům. Tuky spolu s bílkovinami a sacharidy patří mezi základní složky potravy, jsou zásobárnou energie a jsou tak nezbytné pro správné fungování organismu. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody. V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody.


Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu. Pamatujte, čím dříve nečistoty odstraníte, tím lépe a raději čistěte vícekrát jemně a pozvolna, než-li 1x agresivně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky