pátek 10. května 2019

Rozhledna kozlovský kopec otevírací doba

K rozhledně dojdeme pěšky asi ještě 2metrů přes louku. Ta byla postavena za přispění města pracovníky vojenského. Kozlovský kopec je součástí telekomunikačního vysílače mobilního operátora. Tato vysílací věž vysoká metrů slouží zároveň jako rozhledna.


Vyhlídková plošina je ve výšce metrů.

Za dobrého počasí je pěkný výhled na Kr. Pro veřejnost byla otevřena 22. Jedná se o dřevěnou stavbu ve tvaru komolého kužele s betonovým soklem, ve kterém je umístěno zázemí pro provoz - WC, pokladna, občerstvení a prodejna suvenýrů. Rozhledna Rýdův kopec Děbolín.


Fajtově kopci, která je otevřena denně od 5:do 22:hodin. Přístup na rozhlednu je umožněn přes samoobslužný automat, který přijímá bankovky a mince až do hodnoty 2Kč. Nová rozhledna na Pekelném kopci byla pro turisty zpřístupněná od pátku 17.

Základní školy Stařeč a jako dárek pro každého návštěvníka perníková rozhledna , kterou připravili studenti Hotelové školy v Třebíči). V červenci a srpnu denně. Směrem na jih je vidět čedičový kopec Špičák u České Lípy. V lese na jihozápadním úpatí je sloupské lesní divadlo.


Frotzelova rozhledna u Ejemovy chaty na Červeňáku, nebo chcete-li Stříbrníku, u Dobroměřic nabízí výhled na okolí a také možnost občerstvení. Na Červeňák vede ze silnice č. Své jméno dostala podle slovenského architekta Dušana Sámo Jurkoviče, který, naštěstí, zanechal díky své tvorbě výraznou stopu také v našem kraji. Chata Maxe Švabinského na Kozlovském kopci je již tradiční zastávkou pro milovníky turistiky a dobré kuchyně.


Na jeho vrcholu stojí m vysoká kamenná rozhledna. Kuchyně zavřena vždy hodinu před zavírací dobou. Hlavním posláním sdružení je sdružovat fyzické a právnické osoby za účelem podpory rozvoje území a partnerství v oblasti česko-slovenského příhraničí při kulturních, společenských, sportovních a ostatních rozvojových aktivitách jednotlivců a kolektivů České republiky spojené s jeho propagací a tvorbou regionálních produktů.


Svým obyvatelům i návštěvníkům. Pěší trasy měří až km a cyklotrasy až 1km. Třebová je také městem sportu.


Cíl se nachází u Restaurace Maxe Švabinského na Kozlovském kopci.

Je patrné, že Kozlovský hřbet není zdaleka tak výrazný jako Lanšperský a absolvovat jeho hřebenovku nabízí více variant putování. Otevírací doba : Květen, červen a září (so-ne): 10–1 červenec a srpen (út–ne): 10–hod. Za nepříznivého počasí je z bezpečnostních důvodů rozhledna uzavřena. Skupiny nad lidí si mohou objednat návštěvu rozhledny i mimo provozní dobu na tel.


Výška nejvyšší plošiny: 33. Letní slunce pomalu zapadalo za kopec , když se malá skupinka jezdců vydala na nejvyšší místo v rovině před Hradcem Králové - na Chlum. ROZHLEDNA CHLUM U HRADCE KRÁLOVÉ Popis.


Pohlédli do krajiny a začali spřádat plány na sestavení obranné i útočné linie vedené směrem k severu. Nedaleko odsud v šeru nastávající noci. Na vyhlídkovou plošinu, ze které je nádherný kruhový rozhle vedou dvě schodiště. V zimním období se v podsadě rozhledny nachází veřejné WC, úschovna či půjčovna sportovních a turistických potřeb, doplňkový prodej map, suvenýrů , balených nápojů a potravin. Bude stát, nebo nebude stát rozhledna na Rýdově kopci u Děbolína?


Na slovo rozhledna jsou dnes již mnozí alergičtí, přeci jen každá pěkná věc dnes taky stojí pěkné peníze, a tak leckdo váhá, zda je využít zrovna na rozhlednu. Viditelnost byla super, vyhlídka zde nabídne parádní pohledy na všechny strany. Koloběžky – u dolní stanice lanovky je půjčovna koloběžek, takže kdo se chce svézt až od rozhledny, má možnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky