úterý 28. května 2019

Test kondenzačních kotlů

Lze pořídit levnější i dražší plynové kotle, v závislosti na výkonu a značce. K nejběžnějším značkám plynových kotlů na českém trhu patří Vaillnat, Junkers, Baxi, nebo Protherm. O kondenzačních kotlech jste si u nás již mohli letos přečíst zde. Tento materiál jsme ještě rozšířili o další informace.


Podrobněji probereme aspekty použití těchto kotlů , jejich výhody i nevýhody, abyste i vy mohli zvážit zda pro vaše účely je kondenzační kotel přínosem. Přednosti kondenzačních plynových kotlů vyniknou obzvláště v porovnání se starými kotli na tuhá paliva. Majiteli odpadá spousta práce, tj. Zbaví se i starostí s každoročním nakupováním paliva. Nezávislý test kotlů podle Stiftung Warentest Vitodens 300-W společnosti Viessmann se stal vítězem ve srovnání devíti nástěnných plynových kondenzačních kotlů „Energii, která je obsažena v plynu, velmi efektivně přeměňuje na teplo pro vytápění.


Klasické kotle mají výkon kolem a kondenzační i přes 1. Můžeme je označit za nízkoteplotní plynové kotle, které se skvělé hodí pro podlahové vytápění, ale umí topit i na vyšší teplotu topné vody. Celkem je z předpokladů a odhadů vypočítané celkové. Násobené vyjde asi 2mza měsíc.


U kotle atmosférického staršího provedení bude hodnota vyšší. Toto platí pro přípravu vody do zásobníku, protože u nich průtočných kondenzačních kotlů je jenom. V kamenných prodejnách a na internetu lze zakoupit velké množství různých plynových kotlů všech značek. Mnoho potencionálních zákazníků si pokládá otázku, jaký kotel vybrat, aby byl dostatečně výkonný, bezporuchový a přitom ekologický.


Od srpna loňského roku však dochází ve velkém k dovybavování měřící technikou pro 4Pa test. A nyní k revizím a kontrolám odvodu spalin u kondenzačních kotlů. Záměrně jsem nepsal žádné odkazy na normy, vyhlášky a nařízení vlády.


Pomocí kondenzačních kotlů můžeme snížit ztráty tepla při jeho výrobě. I když kondenzační kotle nejsou na našem trhu žádnou novinkou, jejich používání je zatím omezené. Překážkou není jen vyšší cena těchto kotlů , ale i jistá nedůvěra nás projektantů k nejnovější technice.


Výměna kotle za kondenzační. Odkouření a přívod vzduchu kondenzačních kotlů. Nejběžnější sortiment je uveden v následující tabulce 2. Vzhledem k vyšší účinnosti a dokonalejší regulaci kondenzačních kotlů , dosahují úspory minimálně nákladů, při využití podlahového vytápění potom až. Návratnost vyšší investice do kondenzačního kotle se dají očekávat asi po 3-letech. Kondenzační kotle pracují s nižší teplotou vody v radiátorech.


Výrobci kondenzačních kotlů nabízejí celou škálu vhodných typů schválených systémových odkouření, popřípadě kombinovaných vzduchovodů se spalinovody, které jsou pro příslušný typ kotle i přesně stanoveny jak z hlediska dimenze, tak z hlediska celkové ekvivalentní délky. Stále opakované téma u kotlů na pevná paliva jsou emise. Současná generace kondenzačních kotlů Condensinox a Modulo Control s unikátním řešením technických parametrů zaručuje stupně úspor paliva: První stupeň spočívá v kondenzaci, při které je zužitkována i ta část tepla, která u konvenčních kotlů uniká do komína. Střední třída čítá širokou nabídku zplyňovacích, kondenzačních a elektrických kotlů. Rovněž zde naleznete modely vybaveny automatickými čidly a zásobníkem, které si řídí zásobení uhlím dle potřeby.


Zvýšení účinnosti je dosaženo tím, že je využita i ta část tepla, která je u klasických kotlů odvedena odtahem spalin do ovzduší. Toto technické řešení je o něco složitější a proto jsou kondanzční kotle dražší. Kaskádových kotelnách, které jsou vhodné pro řešení topných systémů v bytových nebo průmyslových objektech, tedy v objektech s vyšší tepelnou ztrátou. Nová generace plynových kondenzačních kotlů Krása je v jednoduchosti.


Test kondenzačních kotlů

Na tuto otázku lze odpovědět zdánlivě snadno, neboť dobrý design znamená především praktičnost, zejména pro lidi, kteří výrobek používají každý den. Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. VIADRUS Kje řada nástěnných kondenzačních kotlů.


Tento typ slouží k napojení externího zásobníku na vytápění TUV.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky