pátek 14. února 2020

Plněná sekaná

Plněná sekaná - která nepraskne ! Do robota na těsto, nebo do mísy si dám maso nakrájenou cibuli, koření, vajíčko. Tématické fráze: domaci sekana od babicky plněná sekaná pravá domácí sekaná masová masová sekaná plněná domácí plněná sekaná plněná sekaná v alobalu domaci sekana plnena plněná sekaná na plech plněná sekaná recept plněná sekaná videorecept sekaná plnéná sekana s paprikou pečená plněná sekana paprikáš. Tématické fráze: plněná sekaná plněná sekaná recept plněna sekana video plněná domácí sekaná domácí sekaná plněná domácí sekaná video plněná sekaná z mletého masa nejlepší plněná sekaná recept na domácí plněnou sekanou recept na plnenou sekanou sekaná z mletého masa recept video sekana recept recept plněná. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát.


Tehdy se však jednalo o výjimečné jídlo, protože se připravovalo pouze z kýty nebo svíčkové a to ručním zpracováním – nasekáním masa na drobné kousky (neexistoval mlýnek na maso).

Maso jsem rozprostřel na pečící papír a udělal z něj obdélník. Neměl jsem alobal,tak jsem pracoval na pečícím papíru. Ahoj Ivanko,ráda se dívám na Vaše stránky a chtěla bych se s Vámi podělit o své zkušenosti s roládami.


Naučila jsem se dělat veškeré rolády,ať ze sekané,nebo z kuřecího masa v srnčí hřbetu. Jen ho vyložím anglickou slaninou a peču. Maso tak není suché a když máte domácí anglickou,dá tomu krásnou chuť a skvěle to vypadá na talíři. Vaší teplé sekané s bramborovou kaší a kyselou okurkou samozřejmě nic nechybí, je to klasika.


A pak přijdou dny, kdy máte. Podrobný recept na sekanou: Budeme potřebovat: 5g mletého masa (hovězí a vepřové, půl na půl) vejce velká cibule, nakrájená nadrobno stroužky česneku, prolisované.

Domácí sekaná plněná zelím. Opékaná bylinková sekaná. Upéct si plněnou sekanou je radost. Práce není složitá, řekla bych, že je hravá. Sekaná z krůtího masa se sýrem.


A výsledný chuťový i vizuální dojem vás dostane. Na velikonoce je jako dělaná. Jsou v ní vajíčka, a když použijete ta domácí, pak bude sekaná na talíři svítit jako jarní sluníčko.


Jakmile vaše sekaná pečeně dosáhne dokonalosti, snadno můžete přejít k ještě vyšším cílůplněné sekané pečeni. Nabízí se tu především vařená vajíčka, která v české i rakouské kuchyni stačí na to, aby pozměnila název na štěpánskou sekanou pečeni. Maso smícháme s vejci, podle chuti okořeníme a zahustíme strouhankou.


Videa vznikly v rámci projektu Babiččina česko-polská kuchařka, realizovaného ve spolupráci se sdružením Dobkow z Polska. Projekt je financován v rámci Progr. Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku. Do formy na střední srnčí hřbet vložíme pečící papír, poté vkládáme plátky anglické slaniny tak, aby okraje zůstaly volné, vložíme první vrstvu mletého masa.


Na to dáme houby, které jsme mezitím podusi. I po velikonočních hostinách určitě dostanete chuť na vařená vejce nebo nádivku. To všechno si můžete připravit v této parádní kombinaci se sekanou, která dokáže nasytit jedna radost!

V naší variaci tomu tak ale není a pokud nepřidáte tučné vepřové, můžete si na jídle pochutnat bez výčitek. Díky náplni nebude sekaná suchá a všichni si určitě pochutnají. Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.


Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi minut nasáknout. K mletému masu přidáme sůl, pepř, majoránku, vymačkané rohlíky, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zbylá vejce. Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče.


Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Recept sekaná plněná vejci. Vyberte si recept na sekaná plněná vejci a připravte si chutný a výjimečný sekaná plněná vejci pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší sekaná plněná vejci!


Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s. Když šlo pečení do finále tak jsem sekanou pomašlovala troškou plnotučné hořčice a ještě chvilku nechala péct,. Děkuji za vaše recepty, výsledek mého snažení dle vašich recptů vždy potěší rodinu. Nevíte jak spotřebovat staré pečivo, které zůstalo z předešlého dne? Dám vám nápa jak ho spotřebovat a vykouzlit tak nový obě který si velmi oblíbíte.


Naplnila jsem ji vajíčkem, párkem, okurkou a přidala jsem ještě kapii. Ta dala celému masu krásnou. Zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete vykouzlit pokrm de luxe, po kterém se ve vaší kuchyni jen zapráší! Solte a kořeňte proto přiměřeně!


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. I když sekanou z mletého masa můžete připravit na různé způsoby, podle tohoto receptu připravíte tu nejlepší domácí plněnou sekanou, jakou jste kdy jedli. Je výborná zejména za studena, její jednotlivé plátky můžete podávat s pečivem a sterilovanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky