čtvrtek 6. února 2020

Regulační komínová klapka

RKKTM 1- regulační klapka kruhová těsná slouží k regulaci průtoku vzduchu nebo k těsnému uzavření kruhového potrubí pomocí škrcení průřezu. Listy regulační klapky RKKTM 1jsou opatřeny silikonovým těsněním. KRATKI kanál kruhový klapka ovládaná bowden ø 1mm – klapka pro řízení externího přívodního vzduchu. Skládají se z pevné části (roury) a pohyblivé části (klapky) ovládané táhlem.


V dnešní době jsou komínové klapky vcelku nepoužívané, protože krbová kamna i krbové vložky již mají ovládání vzduchu kvalitně vyřešeno. Regulační klapka elektrická KRA 160. Elektrická vzduchová klapka KRA 1průměr 160mm pro instalaci do kruhového větracího a ventilačního potrubí. Tělo a list klapky jsou. Kovová regulační klapka mechanická pro vzduchotechnické kovové potrubí průměru 1mm z pozinkovaného plechu, slouží k zabránění zpětného proudění vzduchu mechanickou klapkou s regulací úhlu.


Pod označením komínová klapka můžeme mít na mysli cca věci. Klapka která není součástí kamen, ale je osazována do kouřovodu kamen, část kouřovodu s klapkou se umísťuje co možná nejblíže odtahovému hrdlu kamen (tj. místu u kamen na které se napojuje kouřovod čili odtahové hrdlo kamen) jejím účelem je zmenšování nebo zvětšování. Listy klapky jsou opatřeny silikonovým těsněním. Nevím jestli to bylo ve Vašem původním příspěvku, ale jakmile jsem si přečetl, že Vám pomohla klapka především ve větrném počasí, bylo mi jasno, že máte přímé odkouření, což jste následně potvrdil.


Je to prostě daň za tohle řešení komínů, které je čím dál tím víc populární, ale pro mě pořád. ELEKTRODESIGN ventilátory spol. Výkyvná klapka je uložena vně komína a spaliny ji proto nemohou znečistit.


Díky uvnitř a vně umístěných regulačních závaží je oblast regulace výkyvné klapky extrémně velká a lehce nastavitelná. Pružinová pojistka brání neúmyslné manipulaci s regulačním závažím. Průměr 4Výška 5Materiál dural. Vrátit se zpět do obchodu Přihlásit se do mého účtu. Nová registrace Zapomenuté heslo.


Klapky se dodávají upravené pro ruční ovládání s označením R nebo připravené pro servopohon s označením S. Klapky RK jsou vyrobeny z hliníkových profilů bez povrchové úpravy, plastických hmot a hliníkového plechu. Hliníková regulační klapka čtyřhranná RKALM. Kombinovaný přívodní a odvodní. Bez klapky topit neumím. Naopak přivřením přívodu vzduchu do kamen a silném tahu komína je spalování neúplné a odchází oxid uhelnatý.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě provádění nutných prací na kouřovodu je možno regulační klapku manuálně uzavřít pomocí zástrčky. Těsné klapky RKKM jsou tvořené tělesem, listem a ovládacím mechanizmem (ruční ovládání, příprava na servopohon, servopohon 230V nebo 24V). Při nutných pracech na spalinovodu je možné regulační klapku manuálně zavřít aretací.


Tak pro vysvětlení: Regulátor komínového tahu založený na přisávání vzduchu není všemocný. Je vhodný pro vyrovnání komínového tahu jehož rozdílnost je vlivem počasí a nebo pro jeho snížení, ale pouze v omezené míře. Komínová klapka s tiahlom 1mm.


K radikální redukci slouží komínová klapka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky