čtvrtek 27. února 2020

Vyrovnání terénu pod bazén

Z místa, kde bude stát bazén , je potřeba odstranit veškeré ostré kamínky, větvičky i odpadky. Pokud děláte úpravy zahrady, myslete také na plochu pro bazén. Pod bazén můžete položit geotextilii, případně vrstvu polystyrenu, která bazén také tepelně izoluje.


Jak se zbavit zelené vody? Vyrovnání terénu před umístěním bazénu. Aby Vám bazén sloužil tak jak má, je nutné, aby byl správně umístěn, a to samozřejmě ve vodorovné poloze.

V opačném případě může docházet k úniku vody a ve chvíli, kdy bude nafukovací bazén například lehce nakloněný a bude foukat silný vítr, může ho prakticky. Jednoduchá příprava terénu. Příprava podkladu pod bazén není nijak složitá. Stačí pouze jemně odklidit zeminu a pokrýt ji vrstvou písku.


Tu postupně rozvrstvíme, aby vznikl celistvý podklad. Za pomocí stahovací lišty s vodní váhou vše půjde naprosto skvěle. Teren jsme srovnali vybráním hlíny, po krajích dali dřevěné palisády do kruhy pod bazén se dal písek na vyrovnání a na to 100mm extrudovaný polystyren, dno je krásně hladké a ještě nejde chlad od země Loni jsme ho měli jen na písku a dno se dost propadalo a prokreslilo ta každou nerovnost.


Malou nerovnost mírně svažitého terénu odkopeme a odstraníme.

Pomůže nám při tom krumpáč a rýč s lopatou. Bazén – příjemné letní osvěžení Odstraněný materiál nám může znovu posloužit. Hlínu prosejeme a na jemném prohazovacím sítu zbavíme kamínků. Poté ji můžeme použít k dorovnání plochy pod bazén. Za prvé se to blbě vyrovnává, aby to fakt bylo na rovině.


Už při napouštění se to občas sesune. Nahrnutou hlušinu je vždy třeba zhutnit lehčí technikou, jinak bude později docházet k sedání půdních vrstev. Součástí hrubých terénních prací jsou po vyrovnání terénu do potřebné podoby také výkopové práce pro vedení zavlažovacího systému, vody od studny a elektřiny po zahradě. Hrubé modelování terénu Nyní již podle projektu víme, kde stavební technika zasáhne, kde budou pěšiny a cesty, bazén či jezírko, kde budeme zpevňovat svah opěrnou zdí, kde bude třeba materiál dosypat a kde zase ubrat. Kámen můžete uložit různými způsoby, v případě jílovité půdy je potřeba vybudovat pod kameny betonovou robustní základnu.


Protože jde o přírodní materiál, počítejte s tím, že se časem může jeho barva změnit. Povrch kamene není zcela hladký. To je sice efektní, ale lehce to ztěžuje běžnou údržbu.


Poptávám vyrovnání (skopání) terénu do úplné roviny pro nadzemní bazén o průměru m. Výškový rozdíl je přibližně cm. Zároveň podsypání tenkou vrstvou písku a udusání žábou apod. Dobrý den, potřebuji na zahradě v Běchovicích vyrovnat do vodováhy terén pod nadzemní bazén.


Je důležité vybrat vhodné místo, jeho vyrovnání a následné podložení.

Ještě důležitější věcí je terén, kde bude bazén postaven. Ten by měl být vždy vodorovný. Nie je preto vhodné bazén stavať na sypaných nekompaktných podložiach, ktoré by sa mohli pod váhou bazéna zosunúť. ZAPUSTENIE BAZÉNA Ak nemáme k dispozícii rovný terén, môžeme si ho vytvoriť a bazén do svahu čiastočne zapustiť.


Obloženie, napríklad tehlami, pôsobí elegantne. V prípade, že máme k dispozícii rovný. Hlavne si myslim, ze to s tou deskou pod bazen zbytecne hrotite.


Schod v terénu , který vznikne v každém případě, zpevněte třeba dřevěnou palisádou. Ve stavebninách se nechá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky