čtvrtek 6. února 2020

Ručně vyráběné lovecké nože

Máme klasické lovecké nože , exkluzivní damaškové nože , zavírací damascenské nože. Vše je vyráběno s láskou a péčí pro vás. MINULOST PŘÍTOMNÁ V SOUČASNOSTI.


V současnosti, kdy je prakticky všechno vyráběné u pásu, vám chceme nabídnout, svým způsobem, trochu historie a kouzla staré doby. Nože zde presentované jsou vyrobené tradičními postupy, s maximálním podílem ruční práce, často s ručně zhotovenými výbrusy čepelí, rytinami a vždy s ručně kovanými čepelemi. Ty jsou vytvarované na kovadlině do konečné podoby, jak je čepel vykována, takovou ji zákazník dostane.


Ručně vyráběné nože lovecké , pevné, zavírací, severské, expediční, trekové, speciální, osobní a bojové. Od známých českých nožířů. Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies.


Nejdůležitější částí každého nože je čepel. Proto by čepel nože měla být tvrdá a zároveň houževnatá, měla by si dlouho udržet ostří. Zároveň by měla vyžadovat co nejmenší údržbu. Proto na čepele nožů používám převážně práškové nerezové oceli RWL 3 Böhler M3a Elmax, dále pak Böhler N690. Vyrábím damaškové nože zavírací i pevné.


Thyssen Krupp, 440C, nebo Poldi AKa AK9. Výroba nožů je tak trochu alchymií a jednotliví výrobci často volí různé inovace, které se následně stanou více či méně trendy. Ruční výroba nože je náročná, ale odměna v podobě originálního kousku stojí za to. Jmenuji se Milan Mareček - lovecké a trampské nože vyrábím klasickou ruční metodou, při které používám velmi kvalitní materiály na čepele, rukojetě i na pouzdra nožů. Každý nůž je vyráběn s mým osobitým přístupem a je kvalitně zpracován tak, aby byl praktický a splnil svůj účel při běžném,ale i náročném.


Na těchto stránkách najdete pouze ručně dělané nože vlastní výroby. Nekupuji žádné polotovary, vše vzniká v naší dílně. Specializuji se na: Lovecké nože , nože na přežití (Survival), útočné nože , kuchyňské nože , finské nože , nože na táboření, nože na kempování, balisongy.


Stálé a akční nabídky pro výrobu profesionálních nožů. Nože A Meče Vrhací Nože Nože Pro Taktický Boj Upravené Nože Ručně Vyráběné Nože Výroba Nožů Close Quarters Battle Lovecké Nože The more skills you discover, the more self reliant you are and the greater your opportunities for survival ended up being. Firma Sharp Blades se zabývá ruční výrobou zbraní s důrazem na kvalitu zpravování a použitého materiálu. Možnost výroby na základě individuální domluvy a návrhu. Upřednostňuji osobní odběr, v případě zaslání poštou pouze platba předem.


Každý damaškový nůž, který zde vzniká je originál. Protože stejně jako otisky prstů jednotlivých lidí jsou různé a unikátní jsou i lovecké nože , vyráběné ručně , trochu jiné, se svým vlastním příběhem. Každá čepel je kovaná s horizontem tloušťky (síly) uprostře následně se k oběma koncům zužuje, uvedená síla (tloušťka) je maximální hodnota.


Použitá ocel je z nálezu historického vozu, stáří přibližně 1let. PTERYX Lje rodinný pokla který přežije i vaše vnoučata. Pro čepel nože používáme nejlepší nerezavějící konvenčně produkovanou nerezovou ocel Bohler N6EXTRA s vysokou tvrdostí.


Nože jsou vyráběny tradičním způsobem, což zaručuje mimořádnou pevnost čepele a odolnost vůči otupení. Ručně kovaná sekera Hultafors je tradiční nástroj, který při správném používání vydrží sloužit několika generacím vaší rodiny. Vyznačují se vynikajícím poměrem mezi cenou a kvalitou a dlouholetou spolehlivostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky