středa 18. listopadu 2015

Jak žehlit bez žehličky

Neznám jedinou ženu, která by se do žehlení prádla pouštěla s chutí. Jak se tedy vyhnout nepříjemné činnosti? Nejlepší by samozřejmě bylo nežehlit vůbec, ale některé materiály to přímo vyžadují.


Vyzkoušejte některý z triků, díky kterému si vyžehlíte halenku před odchodem do práce a nezabere vám to více než minut. Jak ironovat košili bez žehličky ?

Tyto přístupy nejsou vždy vhodné pro zpracování produktů složitého tvaru. Chcete-li žehlit košili, halenku nebo šaty, je lepší použít jednu z následujících metod: Vystavení vlivu páry. Do lázně sbíráme horkou vodu, z ní by měla proudit pára.


Oděv je zavěšen na závěsu. I když se o svojí žehličku dobře staráte, časem se na jejím povrch mohou objevit nečistoty. Nevadí, pomocí několika rad bude vaše žehlička zase jako nová. Při nákupu žehličky si můžete všimnout, že jsou k dispozici jak bezdrátové, tak žehličky s kabelem.


Akumulátorové žehličky nemají kabel, ale je důležité je před používáním nabít.

Naopak kabelové modely vyžadují elektrickou zásuvku v dosahu kabelu. Pokud potřebujete více. Musíte si uvědomit, kde chcete doma žehlit a jak daleko máte zásuvku. Podle toho si lehce spočítáte, jaká délka vám bude vyhovovat.


Krátký kabel samozřejmě můžete vyřešit prodlužkou. Riskujete ale zamotání noh a pád žehličky na zem nebo v horším případě přímo na vás. Porovnávali jsme mezi sebou parní, napařovací, suché i cestovní žehličky. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat žehličku.


Budete-li si žehlit vlasy bez toho, aniž byste je předtím pořádně vysušili, velmi jim tím uškodíte, vlasy se totiž spálí. Doporučujeme je tedy předtím nechat buďto přirozeně uschnout nebo použít fén. Navíc již při fénování je můžete začít pomalu narovnávat.


Výjimkou jsou v tomto případě žehličky , které speciálně mokré sušení umožňují. Ať už žehlíte poprvé v životě, nebo jste to jen dlouho nedělali, tento článek plný užitečných tipů se vám bude jistě hodit. Zkontrolujte si cedulku oblečení, měli byste podle ní zjistit, zda danou věc můžete žehlit a na jakou te. Odrazovým můstkem při výběru ideální žehličky jsou odpovědi na otázky, jak často a co budete žehlit.


Jestliže však chodíte do práce v obleku a dobře vyžehlená košile je základem vašeho.

Většina českých domácností používá napařovací žehličky. Ty mají oproti suchým žehličkám tu výhodu, že prádlo nemusíte žehlit vlhké nebo jej nemusíte během žehlení kropit. Které modely mají nejlepší hodnocení a recenze?


To všechno a mnohem více najdete na. Funguje na stejném principu jako běžné napařování žehličky , avšak je oddělitelná od základny. Jak vybrat kvalitní napařovací žehličku? Během doby, dokud je odložena v základně se nahřívá a následně s ní můžete žehlit bez jakéhokoliv spojení kabelem cca sekund. Při manipulaci s prádlem ji znovu vrátíte do základny, kde se bude proces nahřívání.


Jak těžké, tak lehké materiály se žehlí dobře, přičemž silně pomačkané oděvy je nutné žehlit za použití páry nebo vodního pokropení. Je vybavena šesti stupni páry, což vede ke skvělým výsledkům. Prádlo můžete žehlit na lícové straně s funkcí napařování, ale i bez ní. Předejdete vzniku lesklých ploch.


Pleteniny - žehlete velmi opatrně. Pozor si dejte zejména na záhyby. Nesmíte je pohybem žehličky napínat, aby nedošlo k vytahování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky