úterý 31. května 2016

Bylinky na pizzu

Vaše pokrmy dostat na úplně novou úroveň. Jinak tomu není ani u pizzy, a proto se v dnešním krátkém článku podíváme na to, jaké čerstvé bylinky na pizzu použít, aby jste z Vaši pizzy udělali ještě větší delikatesu. Jestliže chceme získat pizzu jemnější a její těsto křupavější, pak můžeme pór, cibuli, papriku, houby a podobné suroviny předem podusit na lžíci oleje a teprve potom jimi pizzu obložit.


Další suroviny na pizzu. Kráječ na pizzu a bylinky.

Nůž na porcování slaných těst - pizzy, quiche nebo ke krájení a drcení bylinek. V elegantním provedení s dřevěnou rukojetí z bukového dřeva a nerezovým zahnutým ostřím. Všechny bylinky jemně nasekáme a promícháme.


Jakmile máme těsto alespoň částečně nakynuté, vytvarujeme tenkou pizzu. Rozprostřeme ji na vymaštěný plech, potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme sýrem. Bylinky se lehce opečou a tím dodají pizze výtečnou.


Nekynuté těsto na pizzu - recept: Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto.

Dost lidí se ptá, co dát na pizzu za suroviny. Málo, ale za to kvalitních surovin. Na čtyři porce si připravíme 750g hovězí roštěné, kterou vcelku ze všech stran opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme mateřídouškou a koriandrem.


Maso pokapeme olejem a necháme v chladnu asi hodinu uležet. Na pánev dáme trošku oleje a pečeni na ní ze všech stran chvíli opékáme. Vypeckuji, nakrájím na půlky, rozmístím na sítka, která podložím plechem na šťávu vytékající z ovoce a dám do pece. Pec uzavřu, nechám jen malou mezírku k odvádění páry.


Nechávám je v peci do druhého dne. Stejným způsobem suším i na plátky nakrájené topinambury. Zbytkovým teplem dosušuji bylinky.


Rukoväť sa skladá z dvoch dielov, ktoré sú spojené magnetom. Stylový kráječ na bylinky nebo pizzu je vybaven rotujícím ostřím schovaným v rukojeti z kvalitního plastu. Rukojeť je ze dvou dílů, které jsou spojené pomocí magnetu.


Ostré řezné kolečko snadno nakrájí čerstvě upečenou pizzu nebo naseká bylinky. Na čištění jednoduše sejměte rukojeť.

Těsto vytvarujeme do kulatého nebo hranatého tvaru jako na pizzu o výšce asi cm. Abychom získali křupavější povrch, pokapeme květákový základ trochou olivového oleje, posypeme lístky tymiánu a dáme do trouby zapéct asi na minut. Mezitím si připravíme náplně. Nejdříve na horké pánvi s trochou oleje osmahneme na. V současné době jedna z nejpoužívanějších bylinek, vyniká svou nádhernou vůní a dá všem jídlům specifické aroma.


A kým sa pustíte do jedla, myslite na to, že Taliani si pizzu vychutnávajú a hlavne – jedia ju rukami. Ak ste si vybrali pizzu s bazalkou alebo chcete experimentovať napríklad s tymiánom, nezabudnite, že bylinky sa na pizzu pridávajú až po upečení. Jestliže toužíte po skvělém tenkém těstě, které není tvrdé a rozplývá se na jazyku, poradíme Vám, jak na to. Následující řádky Vám nabídnou recept na výbornou bezlepkovou pizzu. Najdete zde také recept na rajčatovou omáčku, protože si určitě nechcete zkazit chuť pizzy přidáním kečupu.


Je to tu, prvý jarný deň za nami a ja už týždeň špekulujem aké bylinky si posadím na balkón :). Týchto byliniek vedie: petržlen, oregano, mäta, tymián, šalvia, rozmarín, medovka, ligurček. Zhrnuté základné požiadavky týchto byliniek na balkón nájdeš v článku. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie?


S tímhle těstem určitě už ne. Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech.


Zahlienenie vzniká pri infekciách horných alebo dolných dýchacích ciest či pri prechladnut. Telo sa bráni vírusom alebo baktériám a ako reakcia na infekciu sa začne na slizniciach tvoriť hustý hlien, ktorý upcháva dýchacie cesty a vám sa zle dýcha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky