pondělí 30. května 2016

Výměna plynového kotle za kondenzační

Je sice pravda, že u starších domů byla jejich plocha dimenzována na vyšší teplotu topné vody, zároveň však pokud došlo k výměně oken nebo zateplení , se naopak výrazně snížila energetická náročnost budovy. Před záměnou plynového atmosférického konvenčního kotle za nový kondenzační je nutnost řešit nové cesty odtahu spalin a přívodu spalovacího vzduchu. Kondenzační kotle mají širší možnosti řešení odtahu spalin, než tomu bývalo u konvenčních atmosférických kotlů, které bývaly ve velké většině případů instalovány s odvodem spalin do komína a přívodem. Pokud se rozhodnete pro výměnu starého plynového kotle za nový, ušetříte nemalé finanční prostředky i na provozních nákladech.


Atmosférické plynové kotle a staré kotle na tuhá paliva mají podstatně nižší účinnost.

Zde je popsána typická výměna starého závěsného kombinovaného plynového kotle v bytě. Důvodem výměny byla nejen snaha ušetřit za plyn, ale hlavně ochránit zdraví a život, tj. Tyto uvedené typy se dělí podle jejich konstrukce a místa instalace na stojaté či stacionární a nebo zavěšené na stěně , tedy nástěnné. Klasické kotle stacionární mají odvod spalin komínem (tento musí být vyvložkován). Výměna plynového kotle za kondenzační.


To může být problém například ve sklepech nebo kotelnách, kde není instalován vodovodní rozvod. Je třeba předělat odkouření do komína , používá se zde koaxiální přívod a odvod z plastu, a pochopitelně se musí trochu předělat i připojení k topnému systému. Evropská legislativa navíc prodej některých starších kotlů zakazuje.

Při výměně kotle je potřeba počítat s nutností instalace odvodu kondenzátu. Lidem se nechce platit za nové kondenzační (a dražší) kotle , až jejich atmosférické doslouží. Ozývají se také hlasy, že výměna atmosférického plynového kotle za kondenzační nebude v některých případech možná.


Plynové kotle také potřebují pravidelný servis. Ten zvyšuje bezpečnost provozu a prodlužuje životnost kotle. Plynový kotel pro domácnost: Běžný, nebo kondenzační ? První otázkou, kterou si při výběru plynového kotle musíte zodpovědět, je, zda dáte přednost klasickému, nebo kondenzačnímu plynovému kotli. Za novou evropskou směrnicí stojí myšlenka, že kondenzační kotle jsou účinnější a sníží se jimi emise.


Nejnovější změna zákona se týká kategorie kotlů na pevná paliva. Tato povinnost se týká všech typů kotlů na pevná paliva a za její nedodržení hrozí úřady pokutou až 50. Součástí výměny kotle bylo vyvložkování odtahu spalin, pořízení magnetického filtru nečistot na vstup do kotle , odvod kondenzátu. Jak ušetřit výměnou kotle. Pokud už vám dochází váš starý klasický plynový kotel je asi čas na výměnu plynového kotle za nový nejlépe za kondenzační plynový kotel.


Určitě výměnou vašeho stávajícího kotle ušetříte jak na plynu, tak na elektrické energii. Tento systém slouží pro bytové jednotky a důraz byl kladen na nezávislost každého zdroje tepla vytopit tyto dva byty. Proč vyměnit starý kotel za nový kondenzační Značka Protherm nabízí několik typů plynových kondenzačních kotlů.


V nabídce jsou kotle závěsné i stacionární.

Díky schopnosti využít spalinové a kondenzační teplo je až o účinnější oproti běžnému atmosférickému kotli. CZT) vyřídíme odpojení od CZT. Náklady na vytápění můžete razantně snížit výměnou starého atmosférického kotle za nový kondenzační.


Výměnu starého plynového kotle na účinnější plynový kondenzační podporoval částkou tisíc Kč. Je velmi pravděpodobné, že Praha stejný dotační program vypíše i napřesrok. Vzpomeňte si příští rok v červenci a podívejte se na web Prahy. Jakou značku, řadu vzít, možnost zásobníku, možnpost připojení na solární trubice? Hodně montéři cpou značku viessmann, že by slušná marže pro ně z prodeje?


Za směrnicí je myšlenka, že kondenzační kotle mají vyšší účinnost, proto je vhodné starý zdroj tepla nahradit, sníží se tím i emise. Pro uživatele to však znamená nejen vyměnit kotel jako takový, ale v ideálním případě přebudovat celou topnou soustavu. Společně proti COVID-19. V současné situaci je obzvláště důležité, aby ve vaší domácnosti vše správně fungovalo.


Tím, že jste si pro své vytápění vybrali zařízení značky Vaillant, můžete být bez starostí o své pohodlí a pohodlí svých blízkých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky