středa 18. května 2016

Domaci boilies

S tímto návodem se vám podari vyrobit boilie ktere obstoji na stojate i tekoucí vode. Na trhu existuje stovky druhů, barev, velikostí … Výrobci rybářského krmení se předhánějí a nabízí kromě těch základních i další opravdu roztodivné chutě … a tak v rybářských potřebách můžete narazit na boilies smrdících po celodenně nošených ponožkách, jiné naopak voní jak celá parfumerie. Tuto kapří pochoutku můžeme buďto zakoupit, anebo si ji můžeme vyrobit v pohodlí domova. Domácí výroba úspěšného boilies závisí na přípravě kvalitních surovin a poctivé výrobě. Připravili jsme pro vás seriál o této jedinečné nástraze.


Máme-li nachystáno na vaření, uvedeme vodu do varu.

Poznámka: Osvědčil se nám starý vyřazený fritovací hrnec, který udržuje vodu stále vroucí a při vaření boilí nepěkných (pro manželku) pachů se dá vyexpedovat na dvůr jednoduchým napojením prodlužky. V obchodech se dají koupit různé druhy boilies od mnoha výrobců. Mají ovšem jedno společné, většinou jsou dost drahé a ani nevíme, co v těch kuličkách vlastně je, jestli samé dobroty, nebo i nějaký popel, hlína či jiné příměsi, které tam vlastně vůbec nepatří. U toho domácího bolies víme přesně, co si tam dáte.


Kromě toho právě výroba bolies podle této. Každý, kdo preferuje více kaprařinu, než ostatní rybolovné způsoby ví, jak postupovat při výrobě boilies. Na toto téma jsem tu však četl pár dotazů, a tak sem se rozhodl popsat můj univerzální způsob. Doufám, že poslouží ku prospěchu všem, co se chystají vyrobit boilies poprvé.


Nejlevnější boilies jsou ty, které si vyrobíte doma.

Proto pro úplné začátečníky přinášíme velice jednoduchý a levný recept na domácí výrobu boilies. Většinu surovin už máte určitě ve spižírně. Pojďme si tedy tenhle recept na levné boilies představit. Tohle zvládne opravdu každý!


Recept na domácí Baileys krok za krokem 1) Příprava surovin. Domácí boilies – I když boilies už dávno nejsou žádnou novinkou a nastražování lákavé kuličky mimo háček se nikdo nediví, jedná se stále o velmi účinnou a žádanou nástrahu. Rohlíkové boilies milují především kapři nebo cejni. Kvalitní rohlíkové boilies si můžete vyrobit i doma. Stačí k tomu jen pár pomůcek a trochu času.


Výroba rohlíkového boilies je jednoduchá, rychlá a levná. Recepty obsahují mnoho surovin, které je zapotřebí správně nadávkovat. A pokud se někde udělá chyba, pak zmařený výsledek stojí i hodně peněz. V opravdu poctivém masovém boilies by tato surovina rozhodně neměla chybět. A to proto, že tekutá játra obsahuje celou řadu atraktivních látek, které dokážou ve vodním prostředí vytvořit jedinečnou pachovou stopu.


A právě na ty kapři spolehlivě reagují a boilies s tekutými játry s chutí přijímají. Aj sumcom chutia boile :-) boilí maso mléko atd. Toto boilí je zcela spontánní pokus o novou recepturu.


Tento recept na boilie se mi osvědčil převážně na jaře.

Jedina mana pocetnika u saranskom ribolovu je ta sto se vec posle nekoliko zakacenih riba upustaju u avantiru izrade domacih boila, medjutim mora se priznati da je poseban, mozda cak i neopisiv, osecaj uloviti sarana na svoj boili, na svoj recept i iz svoje kuhinje. Vyrobit si doma rohlíkové boilie , tedy vlastně lisovaný rohlík, je poměrně jednoduchá záležitost. Přitom rohlíky ryby milují. Zde je link na video návod.


Tvrdé boilies mají totiž rády především větší ryby. Tip: Návod na domácí výrobu boilies naleznete ZDE. Naše exotické boilies nemusí být atraktivní pouze po chuťové a pachové stránce.


Jeho atraktivitu lze zvýšit i volbou toho správného zbarvení. Tentokrát se však můžete podívat na videonávo kde je pěkně ukázán celý postup domácí výroby. Video přijde vhod zejména úplným začátečníkům, kteří by si chtěli vyzkoušet uválet své první boilies.


Boilie s prichuti moruse.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky