pátek 17. listopadu 2017

Domácí vodárna sací výška 15m

Reálná výška sání se nám snížila na metrů. Upozornění: Důrazně nedoporučujeme použití filtrů na sacím potrubí. Filtr vytváří enormní odpor, který se může promítnout např.


V takovém případě by se sací výška modelového čerpadla blížila nule. Pokud výška sání přesáhne doporučenou maximální výšku , nemůžeme.

Maximální sací výška pro povrchové vodárny (čerpadla) je cca 8-9m. Ponorná čerpadla pak nemají hodnotu sací výška. Stejnou roli hraje i výtlačná výška. Ta je udávána celkovou délkou potrubí bez ohledu na jeho.


Přesáhne-li celková sací výška čerpadla hodnotu 7m, je nutné použít čerpadlo ponorné. V opačném případě vodárnu s čerpadlem ve studni nebo vrtu. Sací výška znamená vzdálenost ze které vodárna vodu nasává.


Tedy od nějaké hadice, roury, trubky až do vstupu na domácí vodárně.

Zajímavostí je, že sací výška nemůže kvůli fyzikálním zákonům být větší než 8-metrů. Pro ponorné čerpadlo žádné omezení není, protože sací výšku nemá. Samočinné domácí vodárny SIGMONA jsou určeny k zásobování přízemních rodinných domků, chat a podobných objektů čistou vodou do teploty kapaliny 35°C tam, kde sací výška nepřesahuje hodnotu m. Vlastním zdrojem může být studna, vodní tok či nádrž s dešťovou vodou. Vyberte si domácí vodárnu u specialistů na čerpadla a čerpací techniku. Pokud náš výpočet určil vyšší sací výšku, musíme si koupit vodárnu ponornou.


Protože ponorné vodárny se ponoří do nádrže a vodu vytlačují do potrubí přímo, je jejich sací výška nula. Rozhodující pro rozhodnutí, které lze použít, je hodnota sací výšky, která nesmí být u samonasávacího čerpadla větší jak m. Domácí automatické vodárny s nádobou Pumpa. Pro zásobování vodou ze studní, pro použití v rekreačních objektech, na zahradách a pro zavlažování. Když už víme, že budeme kupovat čerpadlo ponorné, vrhneme se na první potřebnou hodnotu a tou je dopravní výška. Pokud je tedy hladina nížeji nebo vodárna dále, místo čerpadla.


Zajímá mne, jaká bude výstupní hodnota tlaku na konci hadice. Ponorné domácí vodárny, čili domácí vodárny s ponorným čerpadlem využijeme všude tam, kde se voda čerpá z hloubek větších, než metrů. Ponorné čerpadlo umístíme do kopané studny nebo vrtu a díky tomu jsou ponorné domácí vodárny naprosto nehlučné.


S výhodou lze kompletovat ponorné.

Dopravní výšku u domácí vodárny počítáme poměrně jednoduše. Vycházíme ze vzorce, který říká, že dopravní výška je součet sací výšky a. Kavitace se objeví v případě, když hodnota NPSHR (pozitivní sací výška ) čerpadla není naplněna a je následkem závažného poškození čerpadla. K zabránění kavitace je třeba se vždy přesvědčit, že na sání čerpadla je dostatečný tlak NPSHA (skutečná pozitivní sací výška ), aby v kapalině nedocházelo k varu neboli k přeměně na páru.


Na rozdíl od samostatného čerpadla se vodárna automaticky spustí a vypne, a to v závislosti na tlaku a průtoku vody v soustavě, takže není nutné čerpadlo ručně spouštět při každém odběru vody. Co je to sací výška u domácí vodárny nebo čerpadla? Nejlepší odpov ěď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší. Vodárna má mosazné oběhové kolo, které má výborné antikorozní parametry.


Samotné sací potrubí ještě klade další odpor ( ztráta třením).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky