středa 22. listopadu 2017

Pečící papír jakou stranou

Ale asi to je vázně jedno, jak se použije, nebude to tak, že by jedna strana musela být dole a druhá nahoře. Myslím si že je to úplně jedno jakou stranou vložíš pečící papír na plech. Také ho dávám jak to zrovna vyjde a nekoukám která je to strana.


A je-li téměř čistý, vysypete drobky a lze jej použít opakovaně. Nemalou výhodou je také mobilita a nepřilnavost pečeného pokrmu a moučníku na papíře – dobrota se. Odpovědí není nic jiného než fakt, že plech, na který pečící papír umisťujete, nesmí být suchý.

Když před umístěním papíru plech navlhčíte, papír pak lépe udržuje teplo a můžete pečení věnovat kratší čas. Druhá věc, kterou děláme špatně je to, že papír se snažíme na plechu vždy úhledně vyhladit. Pečicí papír se rovněž užívá pro svou nepřilnavost jako náhrada za voskový papír. Ale voskovaný papír nejde využít jako pečicí neboť by v troubě vytvářel kouř a ovlivňoval chuť pokrmu.


Chutný TV SUROVINY: žloutky ks Cukr g vanilkové aroma lžička Mléko ml Olej ml Mouka g Kakao g prášek na. Papír dávám jenom na klasické plechy a ani nevím proč, protože se mi nikdy papír nepřilepil. Já si myslím, že to bylo těstem, nebo špatným pečícím papírem.


A pokud by měla mít mokrá utěrka nějaký význam, musí se dát pod teplý plech, aby mohla působit pára mezi plechem a utěrkou.

Pod studený plech to už nemá smysl. Připravíme si marinádu z olivového oleje, do kterého přidáme sůl, pepř, sušený česnek a trochu tymiánu. Marinádou potřeme dýňové kostky a dáme péci na cca min na 180°C doměkka. Dorce a tak - honem s tím na Labužníka- na plech alobal nikdy nedávám, když už tak tam dám pečící papír , podle mě u těsta by měla být lesklá strana. Přemýšlet se u toho moc nemusí, stačí si pamatovat, že lesklá odráží.


Ze směsi uhněteme bochánek a rozprostřeme na pečící papír asi do výšky cm. Na masovou směs naskládáme doprostřed houby a zvednutím stran papíru ji uzavřeme masovou směsí jako do tunelu. Sekanou pečeme v předehřáté troubě při 2ºC zakrytou minut, pak ji odkryjeme a podlejeme.


Pečeme dalších minut. Pokud děláme roládu, tak ještě teplou roládu obrátíme na vlhkou utěrku (nebo suchou, ale pocukrovanou moučkovým cukrem), stáhneme pečící papír , otočíme jej a čistou stranou opět přiložíme na piškot. Díky vlhké utěrce se těsto nepřilepí. Vyřízneme si pečící papír do čtverce o něco větší než je dno hrnce.


Pomoučíme jej lehounce a vyklopíme na něj těsto z ošatky. Nyní je strana, která byla v ošatce dole, nahoře. Nožem nebo žiletkou v úhlu 45° nařízneme jedním rychlým plynulým pohybem celé těsto. Jakmile začne vrchní strana semínek hnědnout, rozhodněte se co uděláte dále podle toho, jakou texturu semínek máte raději: (a) Vytáhněte plech z trouby, pokud chcete lehce křupavá semínka s oříškovou chutí, nebo (b) vytáhněte plech z trouby a semínka obraťte.


Obvykle grilování netrvá víc, než deset minut. Nechat zchladnout, poté vmíchat vejce jedno po druhém a vždy řádně propracovat, než se přidá další (já dělala šlehačem).

Do trouby je nutné před pečením. Asi minut povařte, až se šťáva zredukuje na polovinu, poté vmíchejte kapary (a případně vraťte maso z kýty), zbylé lžíce másla a podle chuti osolte a opepřete. Dáváme čajovou lžičkou na pečící papír. Jde to hůře, ale stojí to za to. Počet kusů záleží na velikosti, jakou dáváte na pečící papír , nám chutnají menší a je jich více.


Když začnou v troubě růžovět, jsou hotové. Taky používám často, kromě už zmíněného (sladké i slané) používám přeložený papír i do sendvičovače, nechytá se sýr, pak jen vyhodím papír a uložím bez mytí stroj a mám uklizeno. Sáčky na pečení používá mamka, maso není vysušené, ale mně už přijdou ty sáčky docela drahé.


Pokud potřebujete připravit 7g na jeden pecen, pak vezměte 1g kvasu uschovaného doposud v lednici, dokrmte jej 3g žitné mouky, přidejte 3g vody a počkejte, až zdvojnásobí svůj objem. Ze získaných 8g kvasu dejte opět 1g stranou do lednice a ze zbytku připravte těsto. Ve Windows Storu najdete hromadu nepovedených programů, přibývají ale i ty kvalitní. Tato třicítka patří k těm nejoblíbenějším.


Store je ale plný neoficiálních klientů pro. Dobrý večer, chtěla bych se naučit tisknout na fotografický papír , ale nevím, jak na to. Ale zřejmě chceš pizzu jen ´ohřát´ (polotovar) - na plech polož buďto pečící papír a nebo alobal (lesklou stranou nahoru) - ať pak nemusíš plech ´drhnout´, to stačí.


Pečící papír se používá namísto vymazání. Krok 2: Ve stejné pánvi asi minut prohřívejte tři rozmixované nebo rozšťouchané banány, cukr, skořici a sůl, až směs zkaramelizuje. Vmíchejte pomerančovou nebo citronovou šťávu, kokos a zbylé banány nasekané najemno. Jenka píše: Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit jak pečete kachnu,aby nebyla vysušená,ale pěkně propečená.


Na kolik stupnů dáváte péct,jak často podléváte,čím kořeníte,nebo jaký dáváte omastek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky