středa 8. listopadu 2017

Jaké maso na sekanou

Ideální pak samozřejmě je, pokud si maso můžete čerstvě pomlít doma. Pokud ne, poproste řezníka, ať vám vybraný kousek masa pomele v řeznictví. Už namleté maso ve vaničce raději nekupujte, protože je zpravidla mnohem tučnější, než na sekanou potřebujete. Na karbanátky a sekanou dávám víc vepřového cca v poměru 6:s hovězím, jsou pak šťavnatější. Na gril zase dávám víc hovězího, aby nekapalo tolik tuku.


Pak samozřejmě melu čisté hovězí (bolognese, hamburgery), čisté vepřové a směs hovězí s jehněčím atd.

Maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku. Maso pak dáme na pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky.


Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Mlýnek přitom vybavím šajbou s hrubšími oky, protože ty menší se na sekanou zas tak moc nehodí. Sůl se nejen líp rozptýlí do masa, ale začne na vaznosti a lepkavosti a soudržnosti pracovat hned od samého počátku. Maso pořádně propracujte, ale pozor na teplo.


Jaké maso z krůty na sekanou recepty, které budete milovat. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy.

Zalejte trochou mléka, ale jen tolik, aby se všechno lehce vsáklo. Přidejte mleté maso a vařečkou promíchejte. K základní směsi přidejte najemno nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, vejce, jednu až dvě kávové lžičky majoránky a hrstičku kmínu.


Nemusíte se omezovat na pravou hovězí svíčkovou, zkuste loupanou plec jako řezník František Kšána nebo kulatou plec, kterou používá šéfkuchař Amasa Roman Frencl. Ten se s námi podělil o svůj recept. Přestože se maso mele a balí na jednom místě, jeden balíček může obsahovat něco jiného než druhý.


Při současné ceně mletého lze těžko uvěřit, že se ve středověku řadilo mezi luxusní suroviny. Tehdy se totiž nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo, a to výhradně z kýty či svíčkové. Do dnešní levné kategorie spadlo vynálezem mlýnku na maso , který zvládl i tlustý bůček a hovězí žebro. Uděláme si typickou českou sekanou ,“ uvádí recept Filip Sajler z pořadu Kluci v akci.


Nejlepší recepty na nedělní sekanou : S houbami, sýrem nebo po staročesku. Mleté maso je vděčná surovina. Ušetří vám čas a můžete z něj vyčarovat neuvěřitelné množství vynikajících jídel. Zkuste těchto devět receptů na famózní sekanou ! Dá se k ní přikusovat pečivo, chutnají k ní vařené brambory a. Tématické fráze: sekaná recept na sekanou z mleteho masa sekaná recept pečená sekaná z mletého masa recept na sekanou recept sekana vyborna domácí vepřová sekaná babiččina sekana pečená masová sekaná recept recepty sekaná jaké maso na sekanou recept na domácí sekanou plněná sekaná z mletého masa sekaná z vepřového.


Připravené namleté maso úhledně zabalené v polystyrenových vaničkách – častý obrázek ze supermarketů. Takovou mletou by šéfkuchař Martin Křesina potěšil svého psa nebo kočičku, na zpracování v kuchyni ho nedoporučuje. V tom případě víte, co do něj dáváte.

Sekanou miluji, tahle vypadá taky dobře. Já do sekané nedávám ani mouku ani strouhanku, jen rozmačkané rohlíky namočené v mléce,pak není třeba ani žádný tuk pod maso na pečení. Majoránka by neměla chybět a na posypání po potření bílkem taky celý kmín. Nejvíc si ale cením rady od svojí babičky, která přidávala do.


V jižní a jihozápadní Africe se uzené maso krájí na úzké, podélné kusy, které se podobají našemu loveckému salámu, a pak se zavěsí a suší ve větru (velmi suchý vzduch). V evropských oblastech se dává přednost krájení na kolečka, je to pochoutka, která se hodí ke každému hlavnímu jídlu nebo jako chutná svačina. O to, jaké maso nebo jakou housku vybrat i jaký burger mají nejraději oni sami, se s námi podělili burgeroví odborníci z Burger Lafroit a Tommy´s Food Truck na loňském ročníku F. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma jaké hovězí maso ke koprové nebo rajské omáčce.


Ale vědět, jaké hovězí maso mám v řeznictví koupit?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky