středa 23. ledna 2019

Jak vyčistit spáry v kuchyni

Jde o přípravky, které jsou přímo určeny pro tento účel. Na druhou stranu, jde o velmi nebezpečné prostředky, které nemůžete používat každý den. Při jejich používání musíte být opravdu velmi pozorný a při. Jak vyčistit spáry v kuchyni či koupelně?


Takové spáry je pak potřeba vyčistit.

Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni Koupelna se používá denně, vlhké prostředí vytváří příznivé podmínky pro tvorbu plísní a zabráníme tomu jen účinným větráním. Když máme obklady s původní cementovou spárou, je znečištění velké. Nejsnadnější způsob jak vyčistit spáry v dlažbě! Stačí vám ingredience z vaší kuchyně! A co dělat v případě, že už nepomáhají ani drahé čistící prostředky, které se prodáv.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Můžete použít klasické čistící přípravky, ale pokud je nemáte po ruce nebo prostě chcete vyzkoušet domácí ekologické přípravky, zkuste vyčistit spáry v obkladu a dlažbě pomocí prášku do pečiva a kyseliny citrónové.

Zkuste se podívat na horní poličky, na těsnění kolem dřezové baterie a nebo do trouby. Pusťte se s námi do kompletního úklidu kuchyně. Největším nepřítelem je mastnota, na kterou se nalepí prach. Dostane se úplně všude.


Pokud se pustíte do likvidace. V mnoha domácnostech je v koupelně velký provoz. Jednotliví členové se střídají u umyvadla a smývají ze sebe venkovní špínu. Zvlášť pokud máte malé děti, chcete, aby koupelna zářila čistotou.


Existuje několik způsobů, jak spáry vyčistit. Dobrého výsledku dosáhnete i bez chemie. Postačí suroviny, které máte.


Rádi pro vás zkoušíme levné ingredience, které lze proměnit v účinné čistící prostředky. Spáry mezi jednotlivými kachličkami postupem času šednou, špiní se, nebo v horším případě plesniví. Tady je dalších tipů, jak vyčistit zaneřáděnou kuchyň snadno a rychle, zejména v případě zašlé špíny a nepříjemného zápachu.


Jak už jste jistě zjistili, nejlepším pomocníkem na skvrny a vodní kámen je zkrátka obyčejný ocet, který se najde snad v každé kuchyni.

I v případě zašlých spár vám může ocet prokázat velkou službu. Postup je velice jednoduchý. Vodu s octem v poměru 2:naneste na zašlé spáry , nechte působit deset až patnáct. Vymačkejte šťávu z citronu a nalijte ji do rozprašovače. Nastříkejte ji na spáry i kachličky a chvíli nechte působit.


Poté vezměte houbičku a krouživými pohyby kachličky a spáry vyčistěte. Nakonec je setřete hadrem namočeným pouze ve vodě. Mastnota na kachličkách. Bydlení , Domácnost Každý kdo si do své kuchyně či koupelny pořídí dlažbu či kachličky na jednu stranu udělá to nejlepší co může díky jednoduché údržbě, ale na druhou stranu si celkem nepříjemně naběhne, co se týče spár, které jsou mezi dlaždicemi.


Jednou z variant je vzít kartáček na zuby, pustit si rádio a spáry během soboty vydrhnout. Straší na vašich zdech díry po hmoždinkách, praskliny nebo nepěkné spoje? Můžete se jich zbavit velmi jednoduše a existuje na to několik osvědčených postupů. Spáry bývají problém, ale ne neřešitelný.


Když dojde při úklidu na obklady a dlažby bývají tvrdým oříškem spáry , které mají tendenci zbarvovat se do jakékoliv podoby, jen ne vydržet v té původní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky