úterý 22. ledna 2019

Nůž na kuchání ryb

Po ukázce jak vykuchat kachnu (bažanta) jsem si připravil díl číslo dvě - jak vykuchat kapra. Určitě budu v sérii pokračovat. Recenze Nože na rybářské hody Nože - Nůž Aktuality recenze testy Nabídka kvalitních značkových nožů. Nože s pevným ostřím, zavírací nože, kapesní nože, lovecké nože, kuchyňské nože, meče, dýky, brousky, brusivo.


Filetovací nože jsou určeny zejména k přípravě rybích pokrmů. Pomocí filetovacího nože perfektně nakrájíte třeba plátek uzeného lososa jako profík.

Nože pro filetování mají užší a delší čepel a dobře padnoucí rukojeť. Filetak od Opinelu mam asi roky. Pouzivam bezne na kuchani , odrezavani supin (rychlejsi a cistejsi jak klasicke skrabani), rezani na filety, obcas k odriznuti hlavy. Základní postupy a rady pro přípravu a zpracování ryb. Ryby jsou kluzké a snadno z prstů vyklouznou.


Držíme je tedy buď v utěrce, nebo si prsty ponoříme do kuchyňské soli. K dostání jsou i speciální prkénka na ryby, která mají klip pro uchycení ocasu a trny, zabraňující klouzání ryby. Klasický design a dokonalé provedení řadí tuto soupravu do kategorie vysoce kvalitních příborů pro každodenní použití.

Nůž na rybu CLASSIC, ks - Příbory CLASSIC jsou vyrobeny z prvotřídní nerezavějící oceli. Jak kapra zbavit téměř všech kostí? Udělejte z něj filety, radí šéfkuchař Radek Šubrt - Duration: 4:13. Nikdy nevíte, kdy nůž budete potřebovat. Rybářské filetovací nože jsou ergonomicky přizpůsobeny náročnému kuchání a jsou velmi často užívány rybáři na moři.


Velice oblíbené jsou filetovací nože rapala. Rybářské sady nožů nabízejí jako doplněk například pouzdro, rukavici, brousek, váhu, nebo cvakátko vlasců. Jaké jsou vhodné nože na kuchání a porcování ryb ? Můj otec je rybář a chtěla bych mu koupit k vánocům kvalitní nože na porcování a hlavně kuchání ryb. Na kuchání nejen kapra si připravíme opravdu ostrý a špičatý nůž. Ideální pomocník pro kuchání větších ryb.


Rukojeť je opatřena protiskluzovou ochranou. Jaký nůž na filetování či kuchání ryb ! Ostří ustálo kuchání ryb na výbornou - zpracovávali jsme kapry a amury (zabít, oškrabat, vykuchat, uříznout hlavu a ploutve, popř. naporcovat). Mám dlouholetou zkušenost, že když člověk dělá najednou víc ryb za sebou, špatná ergonomie nože se projeví bolestí ruky. Další věc, která dopadá na působení vody je pouzdro nože.


Kožené nebo látkové je velmi špatná volba.

Pro tyto účely mají nože plastová pouzdra, kterým voda nevadí ani v nejmenším. Takové samosvorné pouzdro (drží nůž jen svým tvarem, nemá pojistku), je skvělé na rychlé tasení, ale zároveň i na bezpečné. Každý rybář lovec, tedy ten, co si občas od vody nějakou tu rybu odnese, by měl znát, jak správně zabít, ale také k tepelné úpravě připravit maso ryby.


Zde je video s kaprem a to. Asi před roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky