středa 30. ledna 2019

Spotřeba sušičky na ovoce

Kulaté sušičky ovoce jsou typičtější variantou. Obvykle mají motor úplně dole uprostře což způsobuje, že teplo stoupá vzhůru nejvíce právě u středu. Proto se může stát, že potraviny na okrajích nebudou usušené tak rychle jako ty uprostřed. Jaká je spotřeba elektrické energie sušičky na ovoce ? Poběží sušička na ovoce párkrát do roka, nebo tušíte, že se u vás nezastaví?


Ten sice ovlivňuje především spotřebu elektrické energie, má ale vliv i na výkon.

Zvládne kromě ovoce sušit nejen již zmíněnou zeleninu, ale také houby, bylinky, maso, či ryby. V některých univerzálnějších spotřebičích zaděláte dokonce těsto, nebo připravíte domácí jogurt. Na následujících řádcích vám představíme nejvýraznější značky nabízející sušičky ovoce a potravin na českém trhu. Firma Concept vznikla na počátku 90.


Zatímco naši dávní předci sázeli na sluneční záření a čerstvý vzduch, v dnešní době nám k tomuto účelu slouží sušičky ovoce. Koupi takového spotřebiče nepochybně přispějte k lepšímu zdraví, neboť takto připravené potraviny netrpí na plísně nebo jiné bakteriální hrozby. Je dobré se zaměřit na sušičky , které mají více teplotních režimů, protože když chcete například sušit bylinky, nesnesou takové teplo, jako ovoce.


Výkon – Není sice nutné si pořídit super rychlou sušičku, protože tak dochází k likvidaci vitamínů v ovoci, ale na druhou stranu je lepší si pořídit dostatečně výkonný model.

Při výběru sušičky potravin ( ovoce a hub) je potřeba se zaměřit na čtyři základní věci – výkon, velikost, funkce a cena. V usušených kouscích ovoce , zeleniny, v bylinkách či houbách se uchová velké množství vitamínů, minerálů, stopových látek i vlákniny, a to vše bez použití chemie či konzervačních látek. Věcička, která nám dokáže dokonale vysušit ovoce i zeleninu k následnému dlouhodobému uchování (vysušené ovoce vydrží i několik měsíců).


Velmi šetrný způsob sušení zajistí, že v potravinách je dokonale uchována chuť, vůně a také více jak vitamínů, minerálů a nutričních hodnot. Obdélníkový tvar přístroje i přes svou velikost šetří místo na kuchyňské lince, a šest posuvných táců poskytuje velikou plochu pro pracovní využití. Sušička na ovoce a zeleninu.


Platí, že čím častěji a čím větší množství potravin chcete sušit, tím by měl být příkon vyšší. Ovoce dobře omyjte, osušte, zbavte jádřinců, pecek a stonků (citrusy oloupejte, aby čaj nebyl hořký), nakrájejte na půlcentimetrové kousky, bylinky zbavte tuhých stonků. V případě kondenzačních sušiček je spotřeba přístroje ještě vyšší. Musí dojít k ohřátí vzduchu a následně k jeho chlazení kvůli kondenzaci páry zpět na kapalinu v kondenzační nádobě. Nejméně elektrické energie spotřebují sušičky s tepelným čerpadlem.


Na jedné straně tu máme výbornou rychlost sušení (pozor na přesušení ovoce , když ho necháte přes noc) a kvalitní materiály. Na druhé slabší výbavu a vyšší hlučnost. Finální rozhodnutí je na každém zájemci, zda jsou pro něj klady dostatečným převážením nad zápory. Dále doporučujeme sušičky s regulací teploty nebo dvěma stupni sušení.


Velikost – sušičky ovoce se prodávají s tzv. To jsou jednotlivá patra.

Doporučujeme rozmezí 3-pater. Menší určitě nikoliv, protože po nakrájení ovoce a jeho vyrovnání do sušičky rázem zjistíte, že velikosti není nikdy nazbyt. Vybírat spotřební zboží není vždy jednoduché. Na trhu je mnohdy široká nabídka a vy jste tak nuceni procházet desítky modelů, porovnávat jejich parametry a nakonec si jeden vybrat. Bez ohledu na to, zda plánujete sušit potraviny jednou za rok nebo každý druhý týden, najděte si před koupí sušičky recenze, testy i fóra zaměřená na sušení potravin.


Levné sušičky na ovoce takové pravidlo v zásadě splňují. Je však potřeba být na pozoru, jelikož nízká cena může být důsledkem jiných nedostatků. Použitý materiál může být nekvalitní, na první pohled zavádějící výbava nebo nedostatečný výkon.


Teplota je u sušičky L´Equip Filter Pro udávána ve stupních Farenheita, součástí návodu sušičky je převodní tabulka na stupně Celsia. Nevýhodou je umístění topného tělesa ve spodní části sušičky , tudíž je možné, že spodní tácy budou dříve usušeny. Designové mašinky z Německa. Doprava zdarma téměř na všechno. Většina produktů vyskladněna do hodin.


Na trhu jsou však k dostání sušičky potravin se třemi až patnácti platy (ta je ideální, pokud máte v sušení potravin zálibu a využíváte sušené potraviny častěji). Funkce – u sušiček potravin ( ovoce ) nenajdete mnoho rozmanitých funkci, a to z jednoho prostého důvodu: nejsou zde téměř zapotřebí. Na výrobu solární sušičky budete potřebovat takovíto materiál.


Na konstrukci je dobrá klasická laťovka nebo překližka. Aby se dobře absorbovala sluneční energie vyberte vhodný, odolný černý materiál. Na to, abyste měly, kam ovoce do sušičky naskládat požijte jemné pletivo nebo síťovinu napnutou v dřevěných rámech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky