středa 23. ledna 2019

Vysivani jehlou

Malování jehlou je technika ručního vyšívání, při které jsou vyšívací stehy kladené těsně vedle sebe. Na klasické a pracné malování jehlou se používá spíše moulinka protože je možné oddělit vlákna a vyšívat třeba jen dvoj či trojvláknem. Běžně si pro vyšívání získala oblibu perlovka. Je v klubíčkách a snadno se s ní pracuje. Má mnoho odstínů a barev, včetně melírovaných (použita např. na tulipánech).


K vyplnění předkreslených motivů klademe hustě vedle sebe krátké stehy s proměnlivou délkou.

Coricamo vydává časopis se vzory pro výšivku - Malování Jehlou. Minisérie kroků jak začít s vyšíváním, které nejsou výhradně jen pro úplné začátečníky. K nejznámějším a nejvíce rozšířeným technikám vyšívání patří klasická výšivka stonkovým a řetízkovým stehem, křížkové a gobelínové vyšívání, malování jehlou , richelieu nebo náročná, ale krásná technika hardanger.


Vzory pro křížkovou výšivku, křížková výšivka grafické vzory - vzory pro vyšívání nebo vzory pro výšivku, neboli vzory pro vyšívání křížkem. Ruční práce - klasické vyšívání, křížkové vyšívání, gobelíny, pletení, háčkování, batikování, drhání, patchwork. CZ - web zaměřený na všechny techniky ručních prací a kreativní činnosti. Najdete zde články o vyšívání, pletení, háčkování, drhání, tkaní, patchworku, atd.


Vyšívat se dá prakticky na vše, co se dá upnout a propíchnout jehlou. Možnosti strojového vyšívání jsou velice rozmanité a pro představu bych uvedl několik možností, na co jsme schopni provést výšivku.

Jehla by při vyšívání měla být kolmo k látce. Bavlnka, kterou budete vyšívat, se navleče pomocí dlouhého navlékače. Pro dlouhé zimní večery. NEJLEPŠÍ GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z MLETÉHO MASA!


Polévková královna je zpátky! Vyšívání – druhy stehů: Zadní steh Zadní steh – stonkový. Typicky jej najdete jako stonek u květinových výšivek, u nás doma se mu tak říkalo stonkový, ale nejsem si jistá, jestli to není jen náš vymyšlený název nebo se jedná o rozšířené pojmenování.


JARO LÉTO PODZIM ZIMA 4KS. Rádi bychom se stali výjimečnými, především tou částí naší produkce, jako jsou malby jehlou , mandaly, apod. I když to není tradiční technika při křížkovém vyšívání, můžete ho využít na drobné tečky a kytičky.


Podle mého se jedná o nejpoužívanější vyšívací steh. Vytáhněte jehlu s nití skrz látku. Omotejte jehlu okolo nitě asi 2-krát těsně u místa, kde nit vykukuje z látky. Pak jehlou prošijte látku zpátky. Držte přitom nit pořád napjatou.


Vyšívací sady obsahují vše potřebné pro vyšívání, tj. Součástí vyšívacích sad je i návod na vyšívání. Samostatně vyšitý polštářek může velice inspirovat a vzbuzuje obdiv.

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Na techniku malování jehlou jsem použila smykovací steh s plným stehem. Je to nejpracnější druh vyšívání,které jsem vyšívala skoro půl roku. Denně v průměru hodiny.


Píchneme jehlou s bavlnkou skrz hlavu tak, abychom byli z obou stran ve stejné výšce i vzdálenosti od čumáčku. Na jedné straně máme nyní uzlík, na druhé straně uděláme drobný steh - píchneme jehlou kousek vedle a opět skrze celou hlavičku. Nachystejte si kruh na upevnění závěsů a ustřihněte si vlasec takové délky, jak dlouhý závěs chcete mít.


Vlasec navažte na kruh. Za posledního motýlka navažte korálek větší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky