čtvrtek 11. dubna 2019

Co jíst k portskému vínu

Je to takzvaná tečka za všemi jídly. Nápoj, který si můžete dát po posledním hlavním chodu, ideálně před dezertem, aby vám opět příjemně vytrávilo. A právě tento fakt jasně vede k tomu, že se portské víno velmi dobře hodí jako doplněk k dezertům. Je v podstatě jedno, jakou sladkou tečku po.


Sýr Stilton je báječným doplňkem k portskému vínu (zdroj: yatswinecellars.com) Starší datovaná Tawny a vína typu Vintage si někteří znalci vychutnávají s kubánským doutníkem Párování portského vína s potravinami se za svou historii stalo takřka uměleckou disciplínou a zdá se být někdy i složité. Co nejlépe podávat k portskému vínu Víte, co se nejlépe hodí k vynikajícímu portskému vínu ? Nechte se inspirovat a rozmazlujte své chuťové buňky. Dobrý den, vítám Vás na stránkách O portském. Tento web jsem vytvořil díky své vášni k portskému vínu. Ctím jeho historii a fandím jeho budoucnosti.


Pokud Vás tento krásný nápoj také zajímá, v klidu si jej vychutnejte u těchto stránek! Nachystejte hostům k vínu talíře dobrot, ze kterých si každý vybere sám to, co mu nejvíc chutná. A nebude vás to stát víc práce než koupit a naaranžovat. Olivy černé i zelené jsou k dostání v přírodním stavu nebo nacpané k prasknutí jinou chuťovkou.


K ovocným červeným vínům se zase hodí tvrdé sýry (parmezán) či polotvrdé sýry (eidam). Kozí sýr zas skvěle sedne k lehkému červenému vínu. Nejste-li zrovna milovníky sýrů a přesto chcete k červenému vínu něco zakousnut, volte olivy plněné paprikou či sýrem.


Báječně se hodí k portskému vínu. Serra da Estrela je vytvarován do poněkud nepravidelného kola. I když se vyrábí, jak již bylo řečeno, jen na pár místech, je k dostání v celé zemi, vyváží se i do zahraničí. Tématické fráze: susene svestky se slaninou švestky se slaninou plněné švestky co podavat k vinu švestky ve slanině co k portskému vínu plněné susené švestky plněné švestky se slaninou marinované švestky v anglické slanině předkrm švestka se slaninou svestka se slaninou marinované švestky se slaninou jak nakladat. Porto, druhé největší portugalské město, které leží kousek od Atlantského oceánu, se právem těší velké oblibě turistů.


Svou proslulost získalo také díky portskému vínu , které se sváželo a dosud sváží po řece Douro, jejíž údolí podtrhuje půvab města. Na druhou stranu zdejší oblast patří k nejprůmyslovějším v Portugalsku. Co dělá z portského světový unikát? Hlavní příčinou jsou místní odrůdy, ze kterých se portská vína vyrábí.


Mezi tyto odrůdy patří hlavně Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Barroca a Tinto Cao a dalších přibližně dalších lokálních odrůd. Každá odrůda dává portskému vínu. Mimo Lisabon a Algarve patří tato destinace k nejnavštěvovanějším v Portugalsku. Celý svět jej zná díky portskému vínu. Již po příjezdu do oblasti kolem centra města se návštěvníkům naskytne neopakovatelný pohled na panorama historické části, které tvoří terasovitě rozmístěná architektura, malebné domky, jimž vévodí siluety kostelních věží.


A co naložit, aby se vám už při pohledu na sklenici sbíhaly sliny? Podívejte se na těchto nakládaných receptů! Po nakládaných pokrmech sáhneme nejenom, když se nám nechce vařit, ale také ve chvílích, když si chceme dát něco dobrého k vínu nebo potřebujeme rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu. Portské není v tomto výjimkou.


Zajímavostí je, že sudy, ve kterých portské víno zraje, se pak někdy používají k zrání skotské whisky (daleko častější je však zrání v sudech po sherry). K výrobě portského teď už zbývá jen dodat, že je dokončena jak jinak než lahvováním. Jak si portské víno skvěle vychutnat? Tato webová stránka může využívat soubory cookies ke zlepšení uživatelské zkušenosti v průběhu návštěvy webu.


Soubory cookies se delí na nutné, které jsou nezbytné pro správné fungování webové stránky. Chardonnay z nejsevernější části Burgundska, z Chablis, se projevuje ve sklence výrazně odlišně od burgundského bílého vína z Côte d’Or a Macônnais. Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos přirovnal kapitána Cristiana Ronalda k portskému vínu , které zraje s věkem.


Třiatřicetiletý hvězdný útočník na mistrovství světa ve druhém utkání skupiny B rozhodl o výhře 1:nad Marokem a navázal na úvodní hattrick proti Španělsku (3:3). Ovoce je taky ideálním kouskem pro svačinu, ale měli bychom ho doplnit ještě nějakou bílkovinou, takže jak jsme zmínili před pár řádky, sníst k němu jogurt, tvarohový dezert a třeba k hroznovému vínu se hodí tvrdý sýr. K ovoci, i sušenému se hodí také malá hrstka ořechů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky