pátek 21. srpna 2015

Síto na sušení bylin

Sušení je skvělým způsobem, jak uchovat bylinky pro vaření. V tomto článku se dozvíte, jak sušit byliny tak, aby si zachovaly svoji chuť a vůni, jak. Z té doby však existuje spousta houbařských vychytávek a kutilských nápadů na sušení hub a bylinek. V současné době už si s tímto nemusíte lámat hlavu.


Sušení bylinek může vaši práci vylepšit, ale také znehodnotit. Svazečky usušených bylin budou ve vaší kuchyni vypadat báječně a navíc místnost i provoní.

Před sušením odstraníme trávu, nežádoucí listy a větvičky, larvy a zámotky larev, které najdeme většinou na spodní straně listů. Jak správně usušit bylinky, které si přinesete domů? Bylinky suším v celku na sušáku nebo ve svazcích zavěšené na okně. Tam by ale neměly být příliš dlouho, aby nevybledly.


Pravda, některé tam nechávám po celý rok místo záclony na ozdobu, ale to je věc jiná:) Potom už je pro přípravu čaje. Ovoce, zelenina, houby i bylinky si díky ní zachovávají vysoký obsah vitamínů a minerálů. Sušička Vám pomůže uskladnit úrodu i ve větším objemu.


Vaší fantazii se meze nekladou.

Síto na sušení hub, ovoce, bylin atd. Síta (rámy a výztuhy) jsou vyrobeny z masivního dřeva (borovice, smrk), které není nijak chem. Nalezeno: 1produktů. Luxusní odšťavňovač firmy H. Díky příkonu 5W bude vše zpracováno velmi rychle. Pokud nechcete neustále kontrolovat čas, kdy je potřeba sušičku vypnout, zvolte p. Prodám síta na sušení např.


Síta jsou o velikosti 50cm na 100cm. Zapadají do sebe tak je možno je skládat na sebe. Cena za 1ks je 80kč při odběru 10ks a více cena 60kč za kus.


Stacionární teplovzdušná sušárna Sušárny patří mezi nezbytné vybavení v mnoha provozech, ať už jde o zpracování ovoce a zeleniny, výrobu těstovin, sušení bylinek, čajů, hub a dalších potravin atd. Sušící sítě využijete k sušení ovoce, bylinek, hub a květin. Obecně platí - čím déle se suší, tím vyšší je kvalita výsledného produktu.


Při sušení rostlin je obvykle potřeba zamezení přístupu světla, zajištění rovnoměrného proudění vzduchu, mírné větrání, relativní vlhkost vzduchu 45. Pokud nám počasí a okolnosti nepřejí pro přirozené sušení bylinek, můžeme jako alternativu využít trouby nebo speciálních sušičky na potraviny. Při použití trouby, nebo sušičky je velmi důležité sledovat nastavenou teplotu a hlídat dobu sušení , abychom bylinky nespálili. Sháním totiž sušičku s regulací teploty,časovačem a síty na byliny,případně byste mi možná mohli poradit jinou alternativu.


Cokoli z čeledí static se naopak suší velice dobře.

Taktéž většina bylin je vhodná k sušení , kromě bazalky a členů čeledi Umbelliferae, jako je kopr. I v této čeledi ale existují výjimky jako je morač větší. Kvalita hotových, vysušených květin velmi závisí na kvalitě čerstvého květu.


Závěsná sušící síta na houby a bylinky: Praktické pro sušení venku i doma u kamen 14. Chcete dosáhnout při sušení hub nebo bylinek jedinečné chuti a vůně? Sušte přirozeně na vzduchu, spíše než na elektrice. Sušení v elektrických sušičkách je sice rychlejší, často ale při něm dochází ke snížení. This feature is not available right now.


Please try again later. Autoplay When autoplay. Sušička na potraviny nabízí tvůrčí recepty a praktická řešení ke snižení množství odpadů opětovným použitím a sušením ovoce, zeleniny, hub, bylin a dalších ingrediencí.


Ve skutečnosti jsou všechny potraviny díky procesu sušení opět použitelné a vhodné pro dlouhodobé uchování. Na rozdíl od běžné trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky