pondělí 31. srpna 2015

Uskladnění brambor na balkoně

Někteří lidé na brambory nedají dopustit a vyhrazují jim ve svém jídelníčku značný prostor. Právě proto je správná technika skladování brambor velmi důležitá. Skladování brambor v lednici a na světle.


Jedna z nejčastějších chyb je uchovávání brambor v lednici. Když se nevětrá, tak se vlhkost vypařovaná z brambor sráží na zdech a může způsobovat plíseň,“ objasňuje Hana Střítecká. Také je vhodné sklep před přivezením brambor vysířit.

Nenechávejte tu brambory v uzavřených pytlích ani vysokých vrstvách, nemohly by totiž větrat. Ideální jsou bedýnky a. Pracovník nejdříve změří teplotu brambor a pak na ně vhání vzduch o 2-°C nižší, a to tak dlouho, dokud je během několika dní postupně nedostane na skladovací teplotu. U sadbových brambor je 2-°C, u konzumních 4-°C. Bez postupného ochlazování by brambory utrpěly šok a do jara by nevydržely.


Malou zeleninovou zahrádku si můžete založit i na úplně malém balkoně , lodžii či na terase, někteří odvážlivci to dokonce zkoušejí na okenním parapetu. Neobejdete se bez vhodných nádob, klíčová je častá zálivka a také odpovídající přihnojování. Pro pěstování brambor rozhodně nepotřebujete mít ani lán pole, ani velkou zahradu.


Ale není možné, skladovat je zde dlouhodobě.

Bramborám, o kterých víme, že je budeme ponechávat na sadbu, bude stačit teplota při uskladnění 2-4°C. Kdo jednou ochutná vlastní brambory, nebude chtít už jiné. Ještě stále je čas vysazovat. Pěstovat brambory můžete na záhonech, v posečené trávě nebo v pytli na balkoně. Ukážeme vám, jak na to.


Přeneste je na 5–dní ze skladu do místnosti s pokojovou teplotou a procesy, které se tak v hlízách spustí, dokážou sladkou chuť eliminovat. Nebo jedna „hraběcí“ rada: z takových brambor dělejte jen sladká jídla. Také vyšší teploty jsou pro uskladnění škodlivé. Domácí brambory jsou doslova k nezaplacení.


Pěstovat je lze bez problémů na každé zahradě a rozhodně si budete moci být jistí jejich výbornou chutí. Odrůd brambor existuje spousta. My se pokusíme soustředit na odrůdy brambor k uskladnění. Ale i tady pozor na změny teplot kvůli slunečnímu svitu a taky na hlídání vlhkosti. Pokud bude do bedny zatékat, brzy budete mít z brambor páchnoucí kaši.


Ať už máte brambory ve sklepě nebo na balkoně , pozor na mechanické poškození při nabírání. Kovové či plastové lopatky poraní i hlízy, které si. Chcete-li tedy brambory rané na brzkou spotřebu i brambory pozdní na uskladnění , nezbývá než zasadit si dva záhony a ty sklízet postupně.


Na vyzrávání brambor se nemalou měrou podílí i podnebí, ve kterém brambory pěstujete, a počasí, které zrovna panuje.

Jak si vypěstovat kg brambor na ploše pouze m(i na balkoně ) 29. Upozornění: Na trh přichází nová nebezpečná odrůda brambor. Jakmile pořídíme sadbové brambory, uložíme je na lísky v jedné vrstvě a průběžně je kontrolujeme. Klíčky se na bramborách vytvoří během jednoho měsíce až dvou.


Lísky se sadbou ukládáme na světlé místo (naopak na rozdíl od uskladnění konzumních brambor ) s teplotou kolem o Celsia. Prodávám brambory na uskladnění a celoročně. PEVNÉ KONZISTENCE, ŽLUTÉ, BEZ ČERNÝCH FLEKŮ. AnaLÝZA na BAKTERIE PROVEDEna V AKREDITOVANÉ KANCELÁŘI V PRAZE.


Kdo z nás by se již netěšil na skvělé brambory z vlastní zahrádky?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky