úterý 28. února 2017

Indukční ohřev materiálu

Indukční ohřev je elektrický ohřev využívající elektromagnetické indukce. Vložíme-li předmět z el. Používá se na pájení, žíhání a tavení kovových materiálů, od malých laboratorních zařízení až po tavicí pece s obsahem stovek tun.


Bezpečný a rychlý způsob lokálního ohřevu je indukční ohřev. Sada s příslušenstvím poskytuje širokou škálu použití. Použitelné na povolení šroubů, ložisek, ozubených kol, lepených a zkorodovaných spojů.

V této kategorii naleznete nabídku zdrojů pro indukčních ohřev. Je vhodný zejména na šroubové spoje, pouzdra ložisek, nábojů apod. C a její rychlé ochlazení.


Princip indukčního ohřevu je jednoduchý. K ohřevu přispívají i hysterezní ztráty. Mobilní ohřev pomocí indukce. TAVÍCÍ PECE – INDUKČNÍ OHŘEV.


Vyrábíme a servisujeme středofrekvenční indukční ohřevy, nejčastěji tavící pece a technologické ohřevy pro energetiku.

Z vybraného portfolia možností se naše společnost PEARTEC specializuje na průmyslové indukční ohřevy, kdy indukční ohřev je bezdotykový, založený na časové změně magnetické indukce. Ohřev je způsoben vířivými proudy indukovanými přímo v materiálu hrnce, nádobí rozhodně nemusí být „zmagnetované“ (jak píše návod k použití) a nemusí být ani z feromagnetického materiálu. Společnost MAHA Consulting s. To se pak díky odporu vodivých materiálů obsažených ve dně nádoby mění na zdroj energie, která ohřívá hrnce a pánve. Mezi výhody lze zařadit velmi rychlý ohřev , lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu. Volitelný výstupní výkon - šetrný k ohřívanému materiálu.


Efektivní, spotřebuje až o méně energie při stejné účinnosti ohřevu. Přístroj je mobilní (pojezdová kolečka, snadná manipulace i transport). Možnost zakázkové výroby libovolného typu a rozměru induktoru.


Indukčný ohrev je metóda ohrevu elektricky vodivého materiálu (obvykle kovu) vírivými prúdmi, ktoré sa v ňom indukujú elektromagnetickým poľom. Ohrev sa vykonáva cievkou s niekoľko málo závitmi, do ktorej sa umiestni ohrievaný materiál. Firma TM vyrábí přístroje pro přesné ohřívání součástí - indukční ohřívače.


Pro ohřev ložisek, pouzder, pastorků a zakázkových dílů. Jsou šetrné k ohřívaným dílům, k obsluze a hlavně spolehlivé. Ohřev MINI DUCTOR II velmi účinně nahrazuje ohřev autogenním plamenem zejména šroubových spojů na automobilech, pouzder, nábojů atd. VHODNÉ NÁDOBÍ PRO OHŘEV NA INDUKČNÍM VAŘIČI“).


Nepokládejte indukční vařič na nábytek z kovového vodivého materiálu (železný stůl, apod.). BEZPEČNOSTNI UPOZORNĚNÍ 1.

Při zapojení přístroje do el. Jenže dnes se tato technologie využívá především díky novým uplatěnním v mnoha nových činnostech našeho průmyslu. Naše zařízení je špičkové kvality. Výkon kW, vysoký zatěžovatel. Indukční vařič totiž ohřívá pouze hrnce s obsahem železa, které sám rozpozná.


Neočekávejte proto, pokud na indukční vařič postavíte starší hliníkovém nádobí, nerezové nádobí, skleněné nádobí, teflonové nádobí, že si něco uvaříte. DAWELL DHI-44E LKW má plynulou regulaci výkonu v rozsahu - 1 a přehledný displej, na kterém se zobrazují nastavené a naměřené hodnoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky