pondělí 20. února 2017

Černá rýže

Do našeho podvědomí a taky jídelníčků byla již od mala vštěpována a servírována pouze rýže bílá. Mnoho z nás o ostatních druzích a odlišných zbarveních nevěděla nebo jen něco málo zaslechla. Rozhodla jsem se, že nám tedy dnes něco o černé rýži. Některé vědecké výzkumy naznačují, že černá rýže či přesněji látky které obsahuje, by mohla být pomocná v boji proti různým alergiím, Alzheimerově chorobě a cukrovce.


Černá rýže

Nemusíme ji tolik proplachovat před vařením. Objevte novou ingredienci do vaší kuchyně. Zakázaná“ černá rýže není zatím příliš populární na rozdíl od rýže klasické či hnědé. Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty.


Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Jen si představte klasickou bílou. Různé typy černé rýže mají velmi podobné zdravotní výhody a všechny mají mírnou, ořechovou chuť, která je podobná chuti známější hnědé rýže. Proto nás nemůže překvapit, že i černá rýže patří ve východní Asii mezi rozšířenou potravinu a zároveň o nedílnou součást mnoha zdejších tradičních medicín. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota.


Černá rýže

Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží. Vyberte si ze stovek receptů na černá rýže jak vařit, které se vám budou snadno a rychle vařit.


Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření černá rýže jak vařit. Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i jasmínovou a poradíme, k čemu se hodí rýže černá a červená. Dnes vám chceme podrobněji ukázat černou rýži, tuto rýžovou odrůdu, která byla chována v Asii. To je velmi běžné v Číně, Indii a Japonsku.


Černá rýže

To je také nazýváno fialovou rýží, protože textury dostane po vaření. Jeho barva je kvůli černé rýži některé specifické pigmenty, které tam obsahují. Jídlo císařůČerná rýže - recept v letním nebo zimním období2.


Snažit se o exotické jídlo je zábavné zobrazit Vedení zdravého životního stylu může být zábavné a zábavné. Máte také rádi něco vařit sami a jíst správně čas od času? Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Černá rýže receptů z čech i ze světa.


Černá rýže

B (B B B6), E, zinku, mědi, vápníku, fosforu a železa. Více info po rozkliknutí. Pějí se na ní ódy kvůli pozitivnímu vlivu na imunitu, na srdce, na ledviny, pomáhá proti kardiovaskulárním chorobám a kdo. Na rozdíl od západního světa, který ji teprve pomalu objevuje, je na východě už dlouho známá.


Tradiční čínská medicína ji doporučuje pro posílení funkce ledvin, proti anémii, pro. Výběrová černá rýže španělského rodinného výrobce, je bohatá na vlákninu a stopové prvky sodík, draslík, hořčík, vápník, železo, a vitamíny řady B. V čínské kuchyni se používá při chudokrevnosti a zažívacích potížích. Je vhodná pro bezlepkovou dietu.


Z černé rýže se připravují dezerty (například o svátcích v Manipur, indickém státě na východní hranici s Myanmarem), kaše, tradiční čínský černý rýžový dort. Může být dokonce červená, fialová nebo i černá. Vážení zákazníci, provoz našeho e-shopu funguje i nadále bez omezení, ale vzhledem k uzavření většiny kamenných obchodů, což jsou i výdejní místa pro ULOŽENKU, doporučujeme zvolit způsob dopravy přes DPD nebo IN TIME.


Venku to sice na sníh moc nevypadá, ale kouzelnou vánoční atmosféru plnou sněhu (kokosového) si můžete vytvořit i doma – představuji vám svou cukrfree skořicovou Speculaas vesničku, která voní přesně jako Vánoce! Rýže , ARAX Zdravé potraviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky