pátek 9. června 2017

Základ pod bazén

Druhý diel z videí o stavbe bazénu od fy. Uvidíte v ňom hutnenie podložia, ukladanie výstuže, betónovanie základovej dosky, zhotovenie základu bazénovú techniku. Přemýšlíte o koupi bazénu?


Podívejte se na stavbu bazénu, jak probíhá krok za krokem. Sami se můžete přesvědčit, jak precizně stavba probíhá.

Takový podklad pod bazén bych doporučival. Jediné negativum je že se nedá obsekat sekačkou resp vždy tam zbyde 2cm okraj vysoké trávy. Ale bazén se tváří spokojeně a dno je příjemné.


Za prvé se to blbě vyrovnává, aby to fakt bylo na rovině. Jak se zbavit zelené vody? Už při napouštění se to občas sesune. Máme taky nafukovací bazén , asi teprve týden.


Máme jen udusanou hlínu a pod bazénem plachtu.

Udělali jsme kruh o průměru asi a bazén je a protože terén nebyl rovný, máme ho z jedné strany asi 25cm jakoby zapuštěný. Ale je tam právě ten rozdíl, jde to zasypat nebo co s tím, poradí někdo. Nechat si nařezat prkna vysoká těch 15cm a betonovat zaráz , nebo nižší prkna a betonovat na 2x ? Nebo , kdo jste něco takového už pod bazén dělali , jak jste řešili šalunk a betonování ? Další třídy naleznete zde. Vybírejte si Bazénové podložky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


Poté ji můžeme použít k dorovnání plochy pod bazén. Pokud si chcete na zahradu pořídit nafukovací bazén , budete si muset v prvé řadě připravit pro něj půdu. Nafukovací bazény mají velmi tenká dna.


Jun Co dát pod bazén už rozebírají maminky na webu eMimino. Bazén – příjemné letní osvěžení Jejich postupným spojením vytvoříme základ bazénu a jeho přesné kruhové vymezení. Profily ukládáme tak, aby drážka směřovala nahoru. Po spojení prvního a posledního dílu všechny spoje překontrolujeme.


Požadavek na čerpání betonu. Vyhlubte jámu pro bazén. Na dno jámy jako základ pod betonovou desku doporučujeme prosáklý písek. Je nutné jámu betonovat (štěrk, sítě, beton )?

Já bych tedy bazén rozhodně obetonovala a udělala i základovou desku, tady se podle mého nevyplatí šetřit. Azuro 40 ale nikde se mi. Pod schody nedávejte polystyren. Plastovou jímku na filtraci či protiproud rozepřete pažením.


Po obetonování musí zůstat bazén naplněn vodou nejméně dní z důvodu zatvrdnutí betonu. Pokud na bazénu nepracujete, doporučujeme bazén zakrýt plachtou! Pak jsem si řekl, že Vám popíši stavbu našeho bazénu a přiložím fotky. To bude lepší inspirace.


U nás máme spodní vodu. V místech, kde jsme dělali bazén byla pod povrchem 1cm. Aby Vám bazén s příslušenstvím vydržel co nejdéle a sloužil k Vaší spokojenosti, je nutno respektovat níže uvedené pokyny a doporučení, které popisují, jak připravit stanoviště pro bazén a jeho příslušenství a jak upravit okolí bazénu, aby jeho provoz byl bezpečný.


Podložka pod bazén zabraňuje poškození bazénové folie (plísně, protržení, prorůstání trávy). Pokládá se na naprosto rovnou prosátou zeminu nebo písek. Nadzemní bazény Marimex jsou oblíbené díky své kvalitě a dostupnosti – nejsou finančně, ani prostorově náročné, nežádají si velké terénní úpravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky