pondělí 19. června 2017

Jakou značku pračky

Jakou hlučnost má pračka? Mnohým lidem zvuk pračky vadí, proto ji umísťují do uzavřených prostor v technických místnostech, koupelnách a podobně. Tento parametr tedy považujeme za více než důležitý, pokud plánujete pračku kupovat. Moderní spotřebiče nabízejí podobné funkce i výkon. Srovnání praček se liší jen v detailech.


Například pračky Whirlpool nabízejí šetrné praní barevného prádla při velmi nízké teplotě, pračky Hotpoint zase speciální programy pro jemné prádlo, sportovní oblečení a obuv, džíny nebo vlnu. Výběr pračky je důležitý krok, přece jen je tento druh spotřebiče dlouhodobější záležitostí, než třeba sendvičovač nebo varná konvice. Ideální je, když si porovnáte několik. Jsou také poměrně hlučné.


Cenově se ale jedná o přívětivou značku. Pro více informací o nejlepších pračkách Zanussi si můžete přečíst náš článek. Pračky slovinské značky Gorenje se na první pohled odlišují od ostatních vzhledem. Nejlepší pračky s předním plněním.


Nejběžnějším typem pračky jsou ty plněné zepředu, jejichž nabídka je rovněž nejširší. Oproti těm s horním plněním sice zabírají více místa, ale mají větší vkládací otvor a jejich horní hranu lze využít pro odkládání věcí nebo umístění sušičky. Pokud jste odpověděli „ano“, je tu pro vás řešení v podobě pračky se sušičkou.


Pračky se sušičkou fungují stejně jako pračky bez sušičky s tím rozdílem, že prádlo vytahujete z pračky. Specifickým typem jsou pračky vestavné, které jsou určeny k zasazení do kuchyňské linky nebo koupelnového nábytku. Jedná se v podstatě o předem plněné pračky , přičemž některé mohou být kombinované i se sušičkou.


Pračky s předním plněním – mají větší vkládací otvor na své přední straně, zpravidla bývají technologicky vyspělejší (ale i dražší). Zabírají v koupelně více místa, ale zase umožňují položit nahoru třeba sušičku. Pračky s horním plněním – vkládací otvor a dvířka jsou umístěna shora. Před nákupem pračky je klíčové zvážit její umístění a vaše prostorové možnosti.


Vrchem plněné pračky jsou ve srovnání s běžnými předem plněnými pračkami užší, měří až centimetrů, ale jsou stejně hluboké, kolem centimetrů. Dnes prodávají pračky se vertikálním, horizontálním zatížením, automatickým určováním hmotnosti položené prádla, centrováním bubnu, zpracováním věcí parou. Výběr tedy záleží na tom, jakou funkci chcete používat častěji. Rozpočet, drahý, malý, velký, domácí, cizí, od sousedů celní unie. Budeme provádět krátký přehled o tom, jaké.


Vyberte si model založený na vašich vlastních preferencích, ale nechte se řídit pouze vaším chtěním. Nezapomeňte, že neexistují perfektní pračky , takže je třeba se vyrovnat s některými nevýhodami. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Jaká je ideální šířka pračky pro vaši domácnost? Pečlivě změřte prostor, který máte doma k dispozici. Zjistíte, jakou pračku potřebujete: jestli úzkou, nebo v pohodě umístíte i běžnou.


Výběr pračky a sušičky je poměrně důležitým krokem, protože se jedná o větší investici do domácnosti. Předpokládáme, že nám tyto nové spotřebiče budou sloužit několik let, a proto je nezbytné, abychom vybrali variantu se všemi potřebnými funkcemi a splňující naše. Pokud kladete zvýšený nárok na tišší pračku, měly by jste její výběr podřídit této. Uvažuji, že bych si koupila ještě jednu pračku na hodně znečištěné prádlo.


Rozměry pračky nevím, to ted neřeším, zatím nevíme jak by jsme to ve sklepě uspořádali, nějaké místo tam máme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky