středa 28. června 2017

Ojetá auta s nejnižší spotřebou

Prodáváte auto bez bazaru? Urcite tyto auta hledat spise v soukromych inzercích typu bazos, protože na bazaru moc nejsou a nebo jsou drazsi. Preci jen i bazar musí z neceho zit. A hlavne od soukromého majitele zjistite co bylo na aute delano a co ne. Da se hodne penez usetrit když najdete kousek s vymenenymi rozvody a sadou zimich i letnich pneu.


Praotec všech ekoaut, hybrid Toyota Prius, je jediným autem v našem výpisu s benzínovým motorem. Tomu totiž pomáhá elektromotor a celkový výkon soustavy je až 1koní. Vybírali jsme auto hlavně do městského provozu za dostupné peníze.


Musí mít benzinový motor s nízkou spotřebou a slušný prostor pro posádku. Do výběru se dostaly zejména kompaktní hatchbacky, podařilo se ale ulovit i jedno SUV. Prohlédněte si naše tipy v přehledné galerii. Seřadit auta podle ceny dovede každý, stejně jako zohlednit do toho i co možná nejnižší spotřebu.


Udávaná spotřeba se ale mnohdy neshoduje s tou opravdovou, navíc do výsledků můžou promluvit i auta schopná provozu na alternativní paliva typu LPG nebo CNG. SUV se spalovacím motorem na českém trhu otevírá prémiové Audi Q2. Abychom označení rozklíčovali, vůz má pod kapotou dvoulitrové TDI se 1kW, pohon předních kol a dvouspojkovou automatickou převodovku.


Momentalne vlastnim Ford Escort 1. To jsou kategorie vozů, které k sobě. Vyhlídli jste si to nejmenší auto s nejnižší spotřebou na trhu? Pro takové případy si vystačíte s ojetým autem, které v této kategorii pořídíte do 1tisíc korun. Podívejte se na nabídku.


Tuning naruby: Firma ladí auta na co nejnižší spotřebu. Malá auta s nízkou spotřebou paliva na prodej. Nová i ojetá auta s nízkou spotřebou. Nízká spotřeba a nízké emise. LED žárovky 230V a 12V úsporné zářivky 230V.


W EOSRAM Dulux Superstar. Rodinné auto s nízkou spotřebou – to by si přála většina Čechů. Vybrali jsme dvanáct modelů, které tento cíl splňují. Jde o vozy s karoseriemi kombi, MPV ( víceúčelová auta ) a SUV (volnočasová auta i do lehčího terénu). Automobilů se zázračně nízkou spotřebou najdete na českém trhu spoustu.


Jenže co vlastně potřebuje drtivá většina lidí za auto? A věřte nebo ne, tenhle úkol zvládá ojetá Toyota Prius třetí generace na jedničku. Ano, je to dopravní prostředek, ale pořád ještě. Pro všechny, kteří potřebují auto jen dočasně nebo po jeho vlastnictví zkrátka netouží.


A taky pro ty, kteří si chtějí být svým výběrem stoprocentně jistí. Může za to jeho kufrová nadvláda - s kapacitou 6litrů patří spolu s Peugeotem 3SW k nejprostornějším kombikům nižší střední třídy na trhu. Takovou hodnotou se občas nechlubí ani auta o třídu větší. TSI, který si podle tabulky řekne o litru benzinu.


Všechna auta jsou sériově vybavena 6-stupňovou manuální převodovkou, automatická převodovka je k dispozici jako volba. Motory splňují požadavky normy Euro-5. Verze auta s nejnižší spotřebou paliva (l CDTI) nese označení „Ecoflex“.


Auto má pohon předních nebo všech kol. Nejnižší spotřebou se chlubí hned trojice aut, u nichž výrobce udává hodnotu l benzinu na 1km. AT, který zvládne sprint z místa na stovku za 1s.


Jeden z posledních Seatů Arosa v limitované edici PRIMA PLUS. Transit Custom ECOnetic se pyšní nejnižší spotřebou paliva ve své třídě. Original alu kola Seat R1 elektrická okna, centrální zamykání, posilovač řízení, 2x airbag, ABS, autorádio, dělená zadní sedadla, metalický lak. MPI s malou spotřebou a nejnižší sazbou povinného ručení. MPI kW jako vozidla s nejnižší spotřebou paliva.


Mazda s tímto vozem uspořádala v okolí brněnského autodromu i závody v jízdě na co nejnižší spotřebu. Na členité trati byla průměrná konzumace totožného vozu l benzinu na 1km. To už je podstatně lepší než naše zkušenost, přesto nedosahuje laboratorních a výrobcem udávaných l. Dost možná proto, se snažíme ovlivnit nákladovou složku na palivo tím, že vybíráme modely s co nejnižší spotřebou.


Moje první auto Opel Kadett byl osazen motorem 1. Také jsem tímto začínal.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky