pondělí 26. června 2017

Sekaná s vejcem

Okatou sekanou s vejcem vložíme na pekáč, do trouby a podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Až má sekaná kůrčičku, je hotovo. Sekaná pečeně s paprikou. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!


Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden.

Dáme do pekáčku, potřeme rozšlehaným vejcem a opravdu trošku podlijeme vodou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud není sekaná zlatavá, podle potřeby lehce podlíváme a potíráme vejcem. Mně sekaná nepraskne nikdy,protože ji peču zabalenou v alobalu a teprve když už je upečená ji rozbalím a nechám ji dojít,aby měla kůrčičku. Jinak do ní přidávám na malé kostičky nakrájený špek-asi deka-a děti říkají,naše maminka peče nejlepší sekanou na světě :-) Jinak,Sabinko,pokud granulát,tak povařit s. Připravili jsme pro vás variantu s vařenými vejci, kuskusem a taky jeden kousek pro vegetariány.


Který je ten nejlepší už musíte posoudit sami. Posléze se krájí na plátky a konzumuje s bramborami, bramborovou kaší, ale také jako skvělá svačina na cesty mezi chleba.

Tématické fráze: sekaná recept na sekanou z mleteho masa sekaná recept pečená sekaná z mletého masa recept na sekanou recept sekana vyborna domácí vepřová sekaná babiččina sekana pečená masová sekaná recept recepty sekaná jaké maso na sekanou recept na domácí sekanou plněná sekaná z mletého masa sekaná z vepřového. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami.


Roláda z mletého masa s pestrou náplní. Recept na sekanou trochu jinak. Mleté je ideální smíchané napůl hovězí a vepřové.


Není naším cílem honba za co nejlibovějším masem, takové je příliš suché a rozhodně nechutná tak dobře, jako tučnější forma mletého. Při balení sekané okolo vajec opravdu pečlivě uhňácejte hmotu, aby se odstranily bubliny. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete rozšlehaným syrovým vejcem.


Na maso naskládejte podélně za sebou uvařená vejce, zakryjte zbylým mletým masem a r. Velikonoční sekaná s vejcem v těstíčku Svůj původ má sekaná již ve středověku, kdy se jednalo o velmi luxusní pokrm, který se objevoval pouze na prostřených tabulích šlechty. A nebylo to jen tím, že se sekaná připravovala z vybraných ingrediencí a lepších druhů masa, ale zejména i náročností přípravy. Masovou směs promísíme s vejcem , kořením, rozšlehaným rohlíkem, s pokrájenou cibuli, utřeným česnekem. Přidáme pokrájenou a vřelou vodou spařenú kopřivu, pokrájenou pažitkou a petrželí.


Posílám bod a dovolil jsem si nějakou fotku. Kdyby kazila dojem (jsem laik jak v kuchyni tak s foťákem) , tak určitě smažte.

Jen jsem se bál té hořčice. Vepřová sekaná s vejcem. Zabalená sekaná s vejcem Ingredience. Zelná polévka s hlívou ústřičnou.


Hovězí polévka se sýrovo-fridátovými nudličkami. Kuřecí prsa s ananasem. Pstruh na másle s restovanou zeleninou. Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa. Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy.


Golubce - zelné závitky. Plněná sekaná s vejcem - recept. Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi minut nasáknout.


K mletému masu přidáme sůl, pepř, majoránku, vymačkané rohlíky, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zbylá vejce. Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na části sádla.


Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, nasekané kopřivy. Profesionálové, kteří stojí za časopisem F. Adamovy kuličky ( sekaná ) Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem , trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit majoránkou a česnekem. Vytvoříme menší karbanátky a. Mleté maso smícháme s vejcem (raději dvěmi vejci), ochutíme česnekem, pepřem, solí a přidáme trošku strouhanky. Listové těsto si rozválíme na obdélník, který poklademe směsí z mletého masa a poté smotáme.


Konce rolády přimáčkneme k sobě, aby směs při pečení nevytékala. A roládu poté obalíme v libovolném. Po prve, dala som rozky miesto dvoch, po druhe, kedze mi prisla ta masova zmes dost riedka, supla som tam od oka asi lyzic struhanky, po tretie alobal som natrela troskou oleja a vysypala struhankou a aj vrch som posypala struhankou aaaaaa maso som miesila nie v rukach ale rucnym robotom s nasadkami na cesto. Netusim ci pomohlo nieco z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky