úterý 24. září 2019

Sous vide kuchařka

Zvládne to opravdu každy, tak pojďte si vybrat. Bohužel se to neobejde bez speciálního vybavení, protože teplota se musí udržovat na půl stupně přesně, aby to fungovalo, jak má – ale naštěstí se dají pořídit mašinky praktické, ponorné a ne úplně nesmyslně. Amatérské i profesionální recepty Sous - Vide. Připravili jsme pro Vás profesionální recepty. Podělili jste se s námi o Vaše recepty.


Sous - vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin.


Co to vlastně Sous - Vide znamená? Metoda Sous - Vide je vaření při konstantní nízké teplotě. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu, ale i třeba vajíčka. Ingredienci nejprve musíte zavakuovat do speciálního plastového sáčku pomocí tzv. V tomto receptu se dozvíte, jak sous vide ústřice připravit jen v několika jednoduchých krocích.


Patříte mezi sous vide nováčky? Jak jednoduše připravit vepřové doma metodou sous vide. One of the great things about sous vide cooking is that you can use the technique to cook more or less anything. Sous vide recepty z vepřového masa.


Sous - vide vs tradiční příprava Nejlepší je technikou sous - vide dělat maso, na kterém je rozdíl vidět nejvíc. Ovšem ani zeleninu nebo jiné suroviny není třeba nechávat stranou. Ideálně by maso mělo být v sáčku, který byl zavakuovaný (byl z něj vysátý všechen vzduch a je tam vytvořen podtlak), ale není to nezbytné. Sous – vide , vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě. V době, kdy do ČR tato technika vtrhla a někteří kuchaři se do ní pustili po hlavě bez znalosti principů, dodržování hygienických zásad a způsobů.


Sous vide kuchařka

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze. Sous - vide je kuchařská metoda, při níž se potraviny tepelně upravují v páře nebo vodní lázni, zabaleny (zavakuovány) ve vakuových sáčcích. Praktické využití je u přípravy řady druhů masa, např. Příprava probíhá při nízkých teplotách, obvykle pod °C.


Díky tomu je sous - vide vhodné například i pro přípravu mořských a sladkovodních ryb, steaků nebo zeleniny. Nezbytnou součástí vybavení pro takovou úpravu jídel je i vakuovačka. Existují i návody, jak si poradit.


The sous - vide temperature should be 1– 134°F (– 57°C). The minimum cook time to sous - vide bottom round roast or rump roast is – hours. I would recommend hours, to get an even more tender roast.


For medium sous - vide bottom round roast or rump roast. Máme pro vás Sous - Vide přístroje, a to nejen vodní lázeň tzv. Sous - Vide hrnec, ale také ponorné cirkulační zařízení, které můžete použít v jakémkoliv hrnci či velké nádobě, která je uzpůsobena pro daný rozsah teplot. A toto zařízení bude v nádobě udržovat zvolenou konstantní teplotu. Je jen na vás, co je pro.


This collection of sous vide beef recipes contains steaks and much more.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky