pondělí 23. září 2019

Jak připravit smoothie

Budete potřebovat mixér , dle užitých ingrediencí potom kuchyňský nůž či škrabku. Jak připravit jednoduché jahodové smoothie. Máte neodolatelnou chuť na smoothie ? A přitom nemáte doma příliš mnoho věcí?


Stačí vám mixér a čtyři základní suroviny, a za pět minut si vyrobíte léto ve sklenici.

Při skládání jednotlivých surovin do mixéru se obecně postupuje od těch nejměkčích po nejtvrdší. Jak smoothie správně poskládat? Smoothie dokáže obohatit tvůj instagram i zdraví střev.


Vypadá nádherně, chutná ještě lépe. Pokud si ale nedáš pozor, tak spíš než na zdraví si akorát zaděláš na zdravotní problémy. Jaká jsou úskalí tohoto poměrně jednoduchého způsobu, jak do sebe dostat ovoce?


Pokud se chcete věnovat výrobě smoothie ze všech možných ingrediencí, pořiďte si kvalitní a výkonný mixér.

Základem každého smoothie je tekutina. Může to být mléko, voda, jogurt, džus, ovocná šťáva, kokosová voda, mandlové mléko, ledový čaj. Volíme vždy podle druhu ovoce nebo zeleniny, suroviny se musejí vzájemně chuťově doplňovat. Naštěstí je jejich výroba také velmi snadná.


Jen pár základních přísad rozmixovaných dohromady vytvoří během chvíle vynikající smoothie. A jak smoothie na hubnutí připravit ? Vám pomůže s detoxikací střev a podpoří činnost jater, hubnutí Vám pak půjde snáz. Příprava smoothie je velmi jednoduchá.


Potřebujete ale mít k dispozici mixér. Pro opravdu velké příznivce nyní existují i přístroje jako smoothie maker. Z vybraného ovoce či zeleniny je vhodné předem odstranit slupku, případně použít jen dužinu bez.


Mixovaný nápoj zvaný smoothie je velmi oblíbeným, rychlým a příjemným způsobem, jak dodat našemu tělu nejen dostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků, ale také významné množství kvalitních sacharidů, bílkovin, tuků a dalších cenných látek. A protože u vás tento článek sklidil enormní úspěch, rozhodli jsme se připravit jeho pokračování, ve kterém vám poradíme, jak si připravit to nejlepší domácí smoothie. Pokud jste už někdy ze zvědavosti vyzkoušeli smoothie kupované, pak nám dáte jistě za pravdu, že s tím domácím se absolutně nedá srovnat!


Neexistuje snad univerzálnějšího, zábavnějšího, rychlejšího a zároveň zdravého jídla, než je smoothie. Nezáleží na tom, kolik vám je, čím se zabýváte, jak se stravujete a jestli sportujete nebo ne.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Jenom tak dosáhnete opravdu hladké, lahodné směsi. Jarní jídelníček by měl být odlehčený, jeho základ by měla tvořit konzumace ovoce, zeleniny a bylinek. Mnohem praktičtější je pro tyto účely uzavřený mixér. Nicméně v domácnostech bývá tyčový (neboli ruční) mixér obvyklejší.


S takovým zařízením je výroba smoothie také možná. V první řadě si musíme připravit dostatečně vysokou sklenici či nádobu, ve které budeme. Rychlost přípravy je s dětmi asi to nejdůležitější. Jedním drinkem do sebe dostanete tak potřebné vitamíny a výživové složky, které jen tak nesníme.


Pro mě je obrovskou výhodou, že po ránu mi krásně naladí žaludek na další svačinku a přitom mi ho nezatěžuje. Jejich univerálnost spočívá v tom, že s jejich pomocí lze připravit nejen šťávu, ale také například pyré, přesnídávky, sorbety nebo zmrzliny. Dokonce zvládnou i přípravu domácích těstovin nebo mletí obilí. Jsou zdravé, lehké, osvěžující a mohou i. Naučte se s námi připravovat různé smoothie bowl.


Toto smoothie s kokosovým jogurtem a chia semínky je dokonalé na snídani. Díky moderním výkonným mixérům, které jsou dnes dostupné v obchodech, si může doma připravit chutný a výživný koktejl opravdu každý. Tekutý nápoj můžete připravit jak z ovoce či zeleniny, nebo obojí nakombinovat.


Do smoothie můžete přidat v podstatě vše, co máte rádi. Někdo preferuje spíše zelenější smoothie , někdo zase více barevné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky