úterý 14. ledna 2020

Syrove fondue praha

Sýrové fondue patří mezi švýcarská národní jídla, avšak také Savojsko si přisuzuje zásluhy na jeho původu. I přes nejasnost, odkud jídlo pochází, se však všichni shodnou na tom, že v dřívějších dobách bylo fondue připravováno alpskými pastýři přímo nad ohněm. NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte. Sáhněte proto po tom nejkvalitnějším sýru typu ementál anebo rovnou po originálu.


V obchodě Cheesy, Letenské náměstí Praha najdete sýry špičkové kvality přímo ze Švýcarska, Holandska a Francie.

Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Teplé sýrové omáčky připravovali z jednoho až dvou druhů sýra a vína nebo třešňovice. Až mnohem později vznikly další kombinace. Príprava dobrého fondue spočíva v tom, že ho varíme pomalšie a dlho (zistili sme z vlastnej skúsenosti). Takže na úvod si všetky syry nastrúhame na hrubom strúhadle.


Ja som použila raclette, ementaller a goudu, môžete požiť rôzne tvrdé syry, napr. Na sýrové fondue se používá velké množství druhů sýra.

Ve Švýcarsku je zvykem míchat dva nebo více druhů, zejména ementál, gruyère, vacherin fribourgeois a appenzeller, ve francouzském Savojsku se pak pro takzvanou fondue savoyarde tři druhy sýra – ementál, comté a beaufort. Na vidličky na fondue napíchněte kousky bagety a nabírejte jimi roztavený sýr, pěkně ode dna, aby se krém stále promíchával a nepřipaloval. Správná konzistence sýrového fondue je, když z pečiva sýr nestéká a krásně se jím obalí. Podávejte se sklenkou bílého vína. Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme.


Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Stýská se vám po letních piknicích s přáteli v parku? Nakupte si kvalitní nádobí, udělejte zásobu sýrů, masa, čokolády a ovoce, rozpalte hořáky a pozvěte je na fondue večírek. Dále se můžete těšit na masové fondue připravované v horkém vývaru, obložená prkénka, domácí dezerty a jiné speciality.


Raclette je zde připravován v mnoha variantách. Nabízíme kvalitní česká vína, výběrovou italskou. Free Shipping Available. Find great deals on eBay for fondue and fondue set.


Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals.

Million Shoppers Want to Buy. Start Making Money Today. Syrove fondue by sa malo robit v keramickej alebo hlinenej nadobe vhodnej na zapekanie, aby vydrzala to teplo. Potom syr tak skoro neprilepi ku dnu.


Vymazanie cesnakom ma tiez svoj vyznam, kedze chut je ina, ako ked cesnak pridate. Nádobu s fondue pak dejte na stůl na elektrickou ploténku zapnutou na nejnižší stupeň, aby sýr zůstal stále horký. Jinak by tuhnul a táhl by se.


Chleba nakrájejte na kostky, můžete ho předem opéci na troše oleje. Hledáte sýrové fondue v Praze? Podívejte se, co pro vás má náš partner Slevomat. V misce na fondue nechte rozpustit máslo, přidejte do něj škrob, pořádně rozmíchejte a osolte.


Vlijte mléko a míchejte, dokud se směs nedostane do varu. Přidejte na kousky nakrájený sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté do sýru namáčejte vaše oblíbené pochutiny. Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi dl vína.


Za stálého míchání pomalu zahříváme a rozpouštíme sýr. Restaurace specializovaná na fondue. V nabídce jsou klasické švýcarské sýrové fondue (v rozpuštěném sýru se namáčí různé druhy pečiva), masové fondue (v rozpáleném oleji se připravují kousky různých druhů masa) a čokoládové fondue (v rozpuštěné čokoládě se namáčejí kousky ovoce). Chcete-li si fondue připravit pomocí nádobí, které máte doma, můžete improvizovat.


Ne vždy je ale takový nápad skutečně bezpečný. Je nutné mít na paměti, že pro fondue je základem oheň, se kterým je nutné manipulovat více než obezřetně. Pokud se však rozhodnete pro koupi sady na fondue , budete mít po starostech.


Syr ktery by se dal rozpustit do natolik ridkeho tekuteho stavu, aby mohl byt pouzit do fontany, tak ten bych asi snad ani ochutnat nechtela. Raclettka , Prague : See 1unbiased reviews of Raclettka , rated 4.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky