středa 15. ledna 2020

Sušení v sušičce ovoce

Nastavte sušení dle doporučení v návodu k sušičce , a pokud konkrétní suroviny sušíte poprvé, každých pár hodin je zkontrolujte. Jak poznáte, že je hotovo? Usušené houby a zelenina by měly být při stisknutí tvrdé a křehké, ovoce zase kožnaté a pružné (níže u každé suroviny uvádíme, jaké vlastnosti má, když je správně usušená). Usušené ovoce se konzumuje hlavně v suchém stavu, neupravené, ale hodí se i pro přípravu různých jídel.


Před vařením je namočte do vody a nechte nabobtnat. V případě višní, například do bábovky, bych upřednostnila místo vody rum. Usušené plody mohou trochu lepit, takže si říkáte, jak budete umývat síta. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo.


Ze začátku sušte za nižší teploty, později teplotu zvyšujte, maximálně však na stupňů Celsia, a ke konci sušení teplotu opět postupně snižujte. Sušení rajčat v sušičce je jednoduché a ušetříte tím nemalé peníze za drahá dovážená sušená rajčata. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Používám Mexické koření( je to jenom chili a řecký kmín),česnek a sojovou omáčku( worcheste jsem nezkoušel a ani nemam potřebu).


Jestliže preferujete syrovou stravu, tak zajisté využijete některou ze sušiček ovoce a zeleniny, kterou lze na atranet. V nbsp;těchto sušičkách lze zpracovat prakticky jakékoliv ovoce , jako jsou například sušené banány. Sušení ovoce v sušičce recepty, které budete milovat.


Zkuste to také, experimentujte a užívejte si lahodné domácí produkty, kterým se ty kupované nikdy nevyrovnají! Kromě masa, hub a bylinek se velké oblibě těší i sušení rajčat v sušičce , ale i sušení ovoce. Přečtěte si, jak při sušení ovoce a zeleniny správně postupovat.


Nehrozí, že se ovoce během sušení začne kazit. Při sušení dodržujme tento postup. Foto: thinkstockphotos. Kdy sušení ukončit poznáte jednoduše tak, že budete výsledný produkt průběžně ochutnávat.


Nechejte odebraný kousek vychladnout a poté jej zkuste roztrhnout. Teplota při sušení ovoce bys se měla pohybovat v rozpětí až 6C. Také doba sušení by měla být optimální. Znamená to individuální přístup ke každému ze sušených druhů ovoce , ale v podstatě by v ovoci mělo po usušení zůstat určité množství vlhkosti.


Sušení v sušičce ovoce

Odborníci hovoří zhruba o pěti procentech. Většina sušiček na ovoce , které jsou běžně k dostání, má tvar válce, jejich plata jsou tedy kruhová. Když do nich skládáme švestky, je dobré přizpůsobit skládání tvaru plata, aby se šetřilo místem a dovnitř se tak vešlo co nejvíce plodů.


Největší využití sušičce najdete přirozeně v létě, kdy venku roste nejvíce ovoce , bylin či hub. Avšak vydržíte-li tuto dobrotu hned nesníst, poslouží vám jako zásoby kvalitního trvanlivého jídla i na zimu, kdy přeci jen čerstvých potravin není zas až tolik. Navíc tím, že si je vyrobíte pomocí vaší sušičky. Lze je sušit v sušičce nebo i troubě. Pojďme si ukázat, jak z krásných jablek ze zahrádky udělat křížaly pomocí sušičky.


Sušení jablek Na sušení jablek (křížal) jsou nejvhodnější nakyslé plody s pevnou dužinou. Postup sušení jablek: Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme zbytky okvětí. Sušení borůvek V sezóně borůvek, tohoto výborného a zdravého ovoce , si je můžeme pro pozdější spotřebu.


Obvykle sušení masa netrvá déle, než hodin. To potom dojdou i ty nejodolnější kusy na sušicích sítech. Nenechávejte maso v sušičce zbytečně déle, jinak z něho budete mít nepoživatelnou drtinu, a hodiny práce přijdou vniveč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky