čtvrtek 30. ledna 2020

Wok pánev a její výhody

K její propagaci v moderní kuchyni přispěli čínští kuchaři, kteří její použití rozšířili po celém světě. Pánev wok a její výhody. Původní kov, ze kterého byl wok udělán byla ocel viz. Určitě bych vybírala jeden z těchto materiálů.


Osobně dávám přednost litině, protože dobře pracuje s teplem, ale to je. Mřížka slouží k vaření pokrmů v páře či k udržení jejich stálé teploty. Její hlavní funkcí je příprava pokrmů v páře, což je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů vaření. Je třeba použít jen malé množství oleje či jiných tuků, zbytek lze jednoduše nahradit vodou. Fakt, že se z wok pánve stane celosvětově používané kuchyňské náčiní, nejspíš netušili.


Do zbytku světa počínaje Indií a Blízkým východem se pánev wok dostala díky kočovným Mongolům. O její užitečnosti svědčí fakt, že Mongolové na svých cestách přebírali z různých kultur jen to nejlepší. Díky tomu by se pokrmy neměly připékat ani v případě, že použijete pouze minimum oleje. Můžete ji využívat na všechny typy ohřevů, tedy i na indukční plotnu.


Připravíte v ní čínské speciality, ale i tradiční česká jídla. V dnešní době je oblíbená po celém světě. Máte doma wok a přemýšlíte, co v něm uvařit? Snadná pomoc, na pultech knihkupectví se dají najít speciální kuchařky s recepty pro pánev wok.


WOK panev je zadna panev , protoze Zdrave vareni je asi takovy nesmysl jako Cerny belouzs nebo Bily vranik. Musite se rozhodnout, bud ZDRAVE nebo VARIT, oboje dohromady proste nefunguje. Zdrave jidlo se nevari, zdrave jidlo se pripravuje.


Ty tam jsou doby, kdy se pod označením pánev skrývala klasická kruhová nádoba s mírně zvýšenými okraji. Můžete se tak setkat s univerzálními, grilovacími, Wok či palačinkovými pomocníky. Mezi největší výhody pánve WOK patří zejména velmi zdravá příprava pokrmů. V první řadě je to díky tomu, že na vaření ve WOKu potřebujete opravdu jenom minimum tuku, který je navíc možné částečně nahradit vodou. Milovníci zdravých pokrmů by proto, tuto pánev rozhodně neměli přehlížet.


Při teplotě do 1°C ji můžete vložit i do trouby. Součástí pánve Diamant Wok je i praktická skleněná poklice, díky které na woku můžete připravované pokrmy i dusit. Hluboká pánev ideální pro prudké restování, ale i dušení nebo vaření omáček a promíchávání většího množství nejen asijského jídla. To je univerzální pánev wok , jakou oceníte vždy, pokud nechcete ušpinit půlku vybavení kuchyně.


Díky následujícímu přehledu si zaručeně vyberete tu nejlepší. Smažená pánev wok Touha hýčkat nebo krmit rodina lahodnou večeři - stálý sen každé paní, vše v závislosti na místě bydliště a chuťové preference. Z tohoto důvodu jsou neznámé zajímavé kulinářské recepty nebo použité metody přípravy tak poptávané.


Tuto hlubokou pánev sice nenajdete v každé české domácnosti, ale pomalu si svoje místo na slunci vydobývá také. Poznáte ji hned na první pohled. Je typická svým kotlíkovým tvarem a menším průměrem dna. Stěny se od úzkého dna postupně rozšiřují, takže teplo rovnoměrně rozvádějí.


Který materiál je nejlepší a jak velká by měla pánev být ? Pánve jsou jedny znejpoužívanějších druhů nádobí a slouží ke smažení, dušení, ale i grilování či zapékání. Teplo se rozvádí po celém vnitřním povrchu pánve a díky vysoké teplotě se pokrmy připravují velmi rychle. V jídle je tedy zachováno maximum vitamínů a zdraví prospěšných látek.


WOK pánev by neměla chybět v žádné kuchyni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky