středa 22. ledna 2020

Vaření ve vakuu doma

Zvládne to opravdu každy, tak pojďte si vybrat. V důsledku toho je maso daleko šťavnatější, zachovává si daleko víc přírodních chutí. Světoví kuchaři se hádají, zda použít 5 nebo 5stupně.


Je to věda,“ líčí Radek Davi šéfkuchař pražských restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Tedy s patřičným vybavenípotřebujete kvalitní vakuovačku a troubu s termostatem (jak doma vařit sous-vide a nezruinovat se, čtěte zde).

Zdeněk Pohlreich pitval metodu sous-vide ve třetím díle své kuchařské akademie, kterou v neděli v podvečer premiérově odvysílala Prima. V čem spočívá vaření metodou sous-vide? Sous-vide je způsob pomalého vaření masa, ale i dalších potravin ve vakuu. Ty zůstávají šťavnatější a zachovávají si více chutí. Domácí vaření sous-vide.


Jak již bylo řečeno, speciální hrnce na vaření ve vakuu jsou poměrně drahá záležitost, a kromě toho nejde ani zrovna o skladný kuchyňský přístroj. Proto existuje o poznání levnější a skladnější varianta, vhodná zejména pro domácí účely - jde o vařič sous-vide, který se zavěsí na. V lepších restauracích se pomocí této metody vaří již řadu let, mnozí šéfkuchaři si ji oblíbili proto, že je její výsledek předvídatelný a konzistentní.

Vaření ve vakuu za nízkých teplot je s námi už hezkou řádku let. Stačí k němu přidat nejmodernější technologie, vše propojit s mobilním telefonem a máme tu zázrak v podobě cloudového vaření. Kdo čte nalačno, doporučuji mu odskočit do lednice pro nějaký drobný zákusek. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu, ale i třeba vajíčka.


Ingredienci nejprve musíte zavakuovat do speciálního plastového sáčku pomocí tzv. Co to vlastně Sous-Vide znamená? Vyberte si z naší nabídky online!


Takto připravované pokrmy si zachovají všechny chutě a vůně, které jimi prostoupí a budou rovnoměrně ,,propečeny. Slovo Sous-Vide pochází z francouzštiny (čteme sů víd) a v překladu znamená „ ve vakuu “. Sous Vide prodejna v Praze 7. Objevte skvělé vlastnosti a kouzlo přípravy těch nejlahodnějších pokrmů metodou. Je ideální pro přípravu steaků - pomocí vaření ve vakuu dosáhnete pokaždé perfektního výsledku. Díky konstantní teplotě docílíte požadovaného medium rare stupně, aniž by se maso vysoušelo.


Metoda sous-vide nabízí širokou škálu využití. Výhodou je také možnost použití i takových kusů mas, které nejsou. Hovězí žebra na červeném víně, králík na rozmarýnu nebo kuřecí supreme s ratatouille.


Vše připraveno sous vide.

Jen nám to zabere trošku času a chce to dobře nacvičit. Unsubscribe from Gastroform Gastronomická zařízení? To je normální šetrný technologický postup přípravy masa ve vakuu.


Ale sestříhaný to měli dobře. Pokud se chystáte upravovat potraviny z mrazáku, k době vaření si přidejte vždy minut. Tvrdší kousky masa se vaří stejnou dobu jako maso prémiové. My je však doporučujeme vařit po delší dobu, aby došlo k jejich změknutí.


Vajíčka vařená ve skořápce by neměla být uzavřena ve varných sáčcích. K pořádným steakům není jako příloha nic lepšího než brambory či bramborová kaše a salát coleslaw. Dnes vám prozradíme, jak si doma připravit salát coleslaw (z bílého zelí).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky