středa 8. ledna 2020

Zpětná klapka k digestoři

Běžně se stává, že nájemníci bytů instalují do kuchyní výkonné digestoře s odvodem par do společné šachty, kam ústí odvětrávací potrubí jejich sousedů. Jaký uhlíkový filtr k digestoři. Kvalitní zpětná klapka do digestoře se uplatní zejména u digestoří, které mají odsávání do vnějšího prostoru. RSKW 1těsná zpětná klapka k digestoři.


Ideální pro použití k digestoři.

Klapka je vhodná pro instalaci do vzduchotechnického potrubí - spiro, kruhové plastové bílé potrubí, flexi potrubí. Pachutěsná zpětná klapka KPK zamezuje průniku pachů, větru a studeného kouře. RSKW 1těsná zpětná klapka k digestoři. List klapky je tvořen rámem a silikonovou membránou. Je vhodná pro instalaci do vertikální či horizontální polohy.


Montáž se provádí zasunutím do potrubí. Co je zpětná klapka “ Daniela 14. Dobrý den, nyní řešíme rekonstrukci kuchyně v panelovém bytě a vybrali jsme si plně vestavěnou digestoř, výrobce uvádí, že průměr pro odtah je 1mm a roura pro odvod vzduchu by měla být 1mm, ovšem součástí balení není zpětná klapka , odvod z digestoře bude roura navedená do trubky ve.

Těsné klapky KPK zamezují průniku pachů do bytu z digestoří sousedů. Dobry den, chtěl bych se touto cestou zeptat na problem se zpetnou klapkou u digestore v kuchyni. Universální zpětná klapka je vhodná k použití do potrubí o průměru 150. Dokonale těsná zpětná klapka KPK 1zamezuje průniku pachů, větru a studeného kouře.


Magnetická, jednokřídlá, samočinná klapka. Tělo klapky je vyrobeno z ABS plastu, membrána je ze silikonu a po obvodu klapky je gumové těsnění ve tvaru U, které zvyšuje těsnost a pevnost klapky v potrubí. Je to drahá zpětná klapka , která má vestavěný magnet a šroubek proti magnetu. Pokud je šroubek blízko magnetu je potřebná větší síla na otevření zpětné klapky.


Takže je možné, že když zapneš digestoř na první stupeň, tak se klapka neotevře. Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou. Do domu proto otevřeným otvorem silně pronikal venkovní vzduch.


U digestoře ani v potrubí nebyla zpětná klapka. Doprava do hodin až k vám domů. Rádi vám poradíme s výběrem. Velmi těsná zpětná klapka vzduchotechniky s magnetem do systémů větrání s rekuperací tepla, kterou lze použít pro sání i výfuk (nutno otočit správný směrem).


Nevhodná pro vertikální montáž!

V panelových domech zabrání přefukům mezi jednotlivými byty. Je vestavěná v hrdle na výstupu digestoře. Teď nedávno jsem instaloval digestoř se zpětnou klapkou.


Její konstrukce byla až k smíchu. Takže jsem zpětnou klapku vykuchal, aby zbylo pouze plastové hrdlo a koupil kvalitní zpětnou klapku do potrubí. Zpětná klapka bývá většinou součástí digestoře. Informace k eet Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Bližší informace naleznete vždy ve vlastnostech konkrétního produktu. Budete-li digestoř provozovat s vnějším odtahem (odvod nasátého vzduchu mimo dům), je třeba na výstupní hrdlo digestoře instalovat zpětnou klapku, která zabraňuje pronikání studeného vzduchu v zimních měsících zpět do místnosti. Digetoře - zpětná klapka.


Konstruována pro přímé zasunutí do větracího potrubí o průměru až 2mm. Označení KG znamená, že zpětná klapka je určena pro odpadní (KG nebo HT) potrubí, které má jiný průměr než vzduchotechnické potrubí. Dle použití rozdělujeme klapky na zpětné klapky k digestoři KPK a zpětné klapky k ventilátoru KZK.


Vzduchotěsná zpětná klapka KZK-S doplněná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky