středa 29. ledna 2020

Lyofilizace ovoce

LYOFILIZOVANÉ OVOCE , NEJLEVNĚJŠÍ OŘÍŠKY. Konzumace tohoto ovoce má spoustu výho nevýhodou může být jeho vysoká cena. Sušení mrazem - lyofilizace. Samotný proces lyofilizace probíhá tak, že se ovoce nejprve zamrazí při teplotě mínus °C. Teprve po zmrazení jeho cesta směřuje do sušičky, kde se voda v ovoci mění díky nižšímu tlaku na páru.


K dostání je dnes celkem běžně, jedná se o poměrně módní záležitost. Maliny patří mezi nejstarší známé druhy ovoce. Archeologické nálezy již z doby neolitu.


Pěstovat se začaly až v 16. Pochutnejte si na křehkých, lehkých a výtečných plodech a prospějte tak svému zdraví. V tomto článku se zaměříme na aplikace z ne-vědeckého segmentu, mimo biotechnologii. Vybrané ovoce rychle zamrazíme a pak usuší za nízkého tlaku.


Využívá se při sušení potravin a záchraně archiválií, tedy knih a dokumentů, ale především ve farmaceutickém a biotechnologickém výzkumném a průmyslovém měřítku k výrobě kosmetických přípravků nebo medikamentů, např. Script Reverse Transcription Supermix. Vyzkoušejte naše lyofilizované ovoce , skvělou a zdravou snídani, nebo svačinku. Proces lyofilizace spočívá v tom, že se ovoce nejprve zamrazí při teplotě mínus °C.


Vlastně lze říct, že český internet je docela bohatý na e-shopy nabízející různé druhy ovoce sušené mrazem. Díky tomu máme také k dispozici mnoho článků popisujících to, jak je lyofilizované ovoce (nebo zelenina) zdravé, protože si uchovává velké množství vitamínů a původních živin. Nalejme si ale čistého. Běžené sušení ovoce dnes nahrazuje modernější sušení mrazem ( lyofilizace ), které má oproti němu řadu výhod.


Klasický způsob sušení probíhá tak, že necháme na ovoce působit teplo a postupně se z něj odpaří většina vody. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Pilotní nebo také označované jako polo-provozní jsou větší zařízení určené pro malou výrobu nebo RD oddělení, kde je zapotřebí myslet i na optimalizaci procesu.


Lyofilizátory rozdělujeme do základních kategorií. Mrazem sušené ovoce má původní přirozenou barvu, vůni, chuť i vzhle ale je velice lehoučké. Toto sušené ovoce se hodí k rychlejší spotřebě, ale jakmile ho ochutnáte, stejně rychle zmizí.


Pro svou lehkost je to ideální přísun energie na výletech. Postupně pro Vás přidáváme další druhy. Neváhejte a ochutnejte. Bigboy lyofilizované ovoce.


Ovoce může obsahovat i více než vody. Při lyofilizaci dochází k jejímu téměř kompletnímu vyloučení. Například u jahod se uvádí, že obsahují vody.


Když si koupíte g lyofilizovaných jaho tak se jedná o ekvivalent g jahod čerstvých. Jak lyofilizace probíhá. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody. Ovoce , které projde procesem lyofilizace nemá žádnou tvarovou deformaci, krabatění.


Existuje rovněž moderní, poměrně pracná a zdlouhavá metoda, která se nazývá lyofilizace. Ovoce se nejprve prudce zmrazí, a teprve potom se při nízkém tlaku suší. Kdo nedá dopustit na křupavý zvuk chipsů a touží přejít na zdravější alternativu, pro něj je lyofilizované sušené ovoce to pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky