pátek 21. června 2019

Dlouhozrnná rýže příprava

Dlouhozrnná rýže - recepty na každý den. Pokud chcete rýži dát do polévky, neměla by být úplně uvařená – v polévce se bude ještě chvíli vařit. Rýže dlouhozrnná známe také jako: vodní rýže. Výjimečně dlouhá a široká zrna mají jehličkovitý tvar. Při zpracování jednotlivých zrnek dochází k jejich.


Tahle rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne. Ta delší, dlouhá, špičatá zrníčka jsou naopak velmi vhodná pro dušení pod pokličkou, protože dávají nadýchaný výsledek s oddělenými zrnky. Ze všech dlouhozrnných rýží se na dušení hodí nejlépe rýže basmati a rýže jasmínová. V sáčcích se obvykle skrývá klasická dlouhozrnná rýže , ale mohou to být i jiné typy. Jde o rýži zbavenou obalu, zářivě bílé barvy.


Příprava rýžových obilovin pro vaření. Tento proces je možné zabránit, pokud byl výrobek zakoupen ne hromadně, ale v selektivní formě, tj. Nejobvyklejší je jako příloha bílá dlouhozrnná rýže. Setkat se ale můžete i se střednězrnnou nebo kulatou. Pokud má rýže přízvisko paraboile je upravena horkou vodou a tlakem a díky tomu se méně lepí.


Mezi speciálnější druhy rýže , které jsou k dispozici, patří rýže jasmínová, která je voňavá a lepivá. Rýže má v kuchyňských receptech své čestné místo, dá se připravit na nespočet způsobů. Nejčastěji se dlouhozrnná rýže využívá jako příloha k masům.


Kombinací masa, rýže a zeleniny vznikne oblíbené rizoto. Další slevy rýže na Kupi. Víceúčelová rýže , která se vaří v horké vodě.


Pokud jde o bílou rýži, vaříme ji minut, hnědou pak až minut. Jde i italskou kulatozrnnou rýži, která má krémovou konzistenci a chutná po oříšcích. Připravuje se metodou přípravy na italské rizoto, trvá to asi až 20. Základní druhy rýže : dlouhozrnná se hodí jako příloha a pro přípravu pokrmů indické a indonéské kuchyně – oválná, která se více slepuje, vyhovuje čínské a japonské kuchyni, pro přípravu kaší, nákypů a rizota – indiánská neboli planá není ve skutečnosti pravou rýží, jsou to semena severoamerické vodní.


Než začnete vařit obilniny s dlouhými zrny, je třeba je důkladně třídit. Po uvaření má krásnou nafialovělou. Rýže Arborio - Kulatozrnná rýže , která hojně vstřebává vodu a vytváří po uvaření krémovitou hmotu. Užívá se k přípravě italského rizota.


Basmati má aromatickou, lahodnou chuť a tradičně se užívá v indické kuchyni. Kdo nestihl v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, tak tady je receptík. EDEKA, dlouhozrnná předvařená rýže , 5g. Předvařená dlouhozrnná rýže EDEKA 500g obsahuje cenné minerály a vitamíny.


Velmi rychlá příprava již předvařené dlouhozrnné rýže EDEKA 5g. Badshah Basmati Rýže 10Kg. Díky klimatu a úrodné půdě se tento druh rýže pěstuje v podhůří Himalají, odkud všechny kvalitní druhy basmati rýže pochází.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky