pátek 7. června 2019

Domácí tekuté mýdlo

Domácí tekuté mýdlo neobsahuje žádné konzervanty, takže ho nemůžete používat po dobu delší než jeden rok. Po této době získá nepříjemný zápach a barvu. Při zacházení s louhem dbejte na bezpečnostní opatření. Když teď uvidíte, jak se dělá tekuté mýdlo , budete se sami divit, proč jste si ho dřív neudělali sami.


Tekuté mýdlo pořídíte za asi 4- korun.

Doma si ho můžete vytvořit a nebude vás stát nic, tedy pokud jako já máte sbírku hotelových mýdlíček. Kastilské tekuté mýdlo. Toto mýdlo má velmi jemné, avšak účinné čistící a hydratační účinky.


Díky tomu se hodí jako mýdlo či šampon pro děti nebo citlivé osoby. Používá se rovněž jako šampon pro psy. Tentokrát jsme si posvítili na tekuté mýdlo. Zvláště pokud máte menší děti, mizí z dávkovače přímo kosmickou rychlostí.


Půllitr mýdla nejlevnější značky koupíte v supermarketu za korun, ale když chcete, aby přípravek nevysušoval ruce, může vás toto množství přijít i na dvojnásobek.

Mýdlo by mělo zhruba po hodině získat správnou konzistenci. Pokud směs nemáte na chladném místě, počítejte raději o hodinu víc. Až mýdlo vychladne, je dobré jej ještě rozmixovat, aby získalo ideální konzistenci. Nyní stačí domácí tekuté mýdlo přelít do nádoby s pumpičkou a je hotovo. Celou dobu pracujte v ochranných rukavicích, tekuté mýdlo je stále žíravé.


Nesmí v žádném případě přijít do styku s očima nebo s vaší pokožkou. Po důkladném smísení složek mýdlovou hmotu plňte do připravených forem a nechte hodin ztuhnout. Po uplynutí doby můžete mýdlo z formy vyjmout, nakrájet, a pokud si.


Existuje mnoho receptů a postupů, jak vyrobit mýdlo. Záleží na tom, co přesně chcete. Můžete si jej vyrobit doma úplně od začátku nebo koupit mýdlovou hmotu nebo použít zbytky mýdel. Druhý postup je snadnější a podaří se vám určitě vždy. Můžete použít zajímavou kombinaci olejů, bylinek, květin, potravin a aromat.


Každé vaše domácí mýdlo bude unikátní. Ještě bych na Vás měla jeden dotaz. Dělala jsem mýdlo už několikrát a vždy vše bylo v pořádku.


Teď však po hodinách se na mýdle objevil jakoby bílý povlak nebo prášek.

Chtěla bych se zeptat, zda nevíte čím by to mohlo být popřípadě, zda to stačí odříznout a mýdlo budu moc po uzrání používat. Jednoduše se používá, nešpiní tolik umyvadlo, nerozbahní se a také velmi dobře myje. Toho využívají i obchodníci, kteří si za ně účtují výrazně více, než je stojí suroviny. Přitom výroba domácího tekutého mýdla není nějak složitá.


Mydlo urob si sám po slovensky DIY – návo recept na mydlo – červené mydlo s glitrami - Duration: 11:12. U domácí mýdla vždy přesně víte, z jakých surovin je složené. Postup výroby domácího mýdla 1. V prvním receptu využijete jádrové mýdlo , které jednoduše zalijete vodou.


Jak začne mýdlová voda chládnout, tekuté mýdlo začne tuhnout. Pokud vám stuhne moc opět zahřejte a přidejte vodu pokud stuhne málo přidejte naopak. TEKUTÉ MÝDLO ZÁKLADNÍ BÁZE. Základní báze pro výrobu domácího tekutého mýdla.


Naše báze je ze surovin ekologicky kontrolovaného zemědělství bez SLS a jiných nevhodných chemických látek, je čistě p. Olivové mýdlo (jinak také kastilské mýdlo ) je vyrobeno ze 1 čistého bio olivového oleje, vody a louhu. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné zvířecí tuky, jako některá jiná mýdla, je olivové mýdlo vhodné i pro vegany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky