úterý 18. června 2019

Jak nabrousit keramické nože

Jak brousit keramický nůž. I keramické nože , přestože jsou velmi tvrdé, se časem otupí. Na jejich naostření lze použít brousky diamantové, ty jsou ještě tvrdší než keramika.


This feature is not available right now. Please try again later.

Proti broušení ocelových nožů se ovšem jedná o trochu náročnější operaci, kde může nezkušená ruka více pokazit, než opravit. Pojďme se podívat, jak se to dělá, a čemu se naopak vyhnout. Pokud je potřeba nabrousit nože s vlnovým ostřím či zoubky, nikdy se do jejich ostření nepouštějte sami doma.


K jejich dokonalému nabroušení je zapotřebí speciálně tvarovaný brusný nástroj. Tyto nože je vždy lepší svěřit do péče profesionála. Vynikající pro broušení keramických nožů VITAMINO všech velikostí.


Brousek je opatřen dvěma různě hrubými brusnými plochami s vysoce účinným diamantovým povr.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda byste nedoporučili někoho, kdo dokáže v ČR dobře nabrousit keramické nože , pokud se tomu vůbec někdo věnuje. Už jsem se ptal skoro u všech pražských prodejců, kteří i brousí, ale jediná odpověď byla, ať pošlu nůž výrobci. Broušení nožů, jak nabrousit nuž. Unsubscribe from Lakous24? Ocelový brousek, nebo jednoduše ocílka, jak se mu často říká, se běžně nepoužívá k naostření úplně tupého nože.


Největší uplatnění nachází v udržování ostré čepele. Když budete ocílku používat pravidelně, značně tím prodloužíte životnost vašeho nože a dobu, kdy bude zapotřebí jej znovu nabrousit. Po opravě ostří není znát že by někdy nože byli opravované. Keramické nože po opravě a broušení.


Poškozené ostří může být poničené jakýmkoliv způsobem. Zůstávají dlouho ostré, nicméně i keramický nůž je, v závislosti na intenzitě jeho používání, potřeba čas od času nabrousit. Druhou variantou, jak udržet vaše kuchyňské nože celou dobu ostré, je tento jednoduchý brousek.


Jeho použití nevyžaduje žádné zvláštní umění, do spáry mezi dva brusné kotoučky se prostě nůž jen vloží a pod lehkým tlakem se mezi kameny protáhne. Nabrousit celou sadu kuchyňských nožů může zabrat třeba pět minut. Vzhledem k tomu, že jsou nože extrémně ostré, je samozřejmě nezbytné dbát při krájení či řezání opatrnosti, aby nedošlo k úrazu.


Na druhou stranu oceníte jejich nízkou hmotnost a vyvážené těžiště, které vám usnadní manipulaci s nimi.

Zkušený nožíř mu dá tvar a ten už budete během vaření průběžně udržovat ocílkou. V domácích podmínkách vám takto nabroušený nůž vydrží asi rok. Profesionální kuchař si nože nechá přebrousit asi jednou za půl roku.


V oblasti keramických nožů se udála malá revoluce. Tedy přesněji řečeno až do teď to možné nebylo. Světový leader v oblasti keramických nožů však přišel s novinkou, která to navždy změní. Kyocera totiž představila přístroj na domácí broušení.


K čemu je elektrický brouse.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky