pondělí 17. června 2019

Jak často odstříkávat mateřské mléko

Ostatně mateřské mléko je ta nejlepší potrava, jakou můžete svému děťátku nabídnout. V začátcích kojení, ale i kdykoliv v průběhu, se však mohou vyskytnout problémy. Je důležité to hned nevzdat.


Někdy může být řešením mléko odstříkávat. Mléko skladujeme v ledničce v oddělené přihrádce. V tomto období je dobré chladničku častěji čistit.

Je potřeba dbát i na to, aby se příliš často neotvírala, neboť se v ní zvyšuje teplota, a nedodrží se tak potřebné chlazení. Pokud chcete mléko skladovat déle než hodin, je potřeba ho zmrazit. Ať jsou důvody jakékoliv, často se podaří nastartovat laktaci, až když maminka začne odsávat mléko a vytrvá v něm.


Velmi častým důvodem k odsávání je, když dítě z nějakého důvodu nemůže sát z prsu a my potřebujeme získat mléko , abychom mu jej mohli podat jinou formou. Jak odsávat mléko ručně? Jedná se o techniku nejčastěji přirozeně a instinktivně používanou matkami na celém světě. To je otázka spousty maminek, které nemohou nebo nechtějí mléko ručně odstříkávat.


S mechanickou odsávačkou, která je vhodná spíše pro občasné odsávání mléka, vám bude stačit trochu manuální zručnosti, trénink a trpělivost.

Zdravím, chtěla jsem se vás zeptat, jak často mám odsříkávat mlíčko. Malá je už víc jak týden na mém mléku z flašky. Téměř tří měsíce jsme bojovali s kojením a to tak, že malá fakt prso odmítala, tak že jsme kojili více méně jen ve spánku či polospánku, nějakou dobu do šlo, ale poslední dny už prostě odmítala kojení i tak. V některých situacích je opravdu nezbytné, abyste mléko odstříkávala. Rozhodně však není nutné odstříkávat po každém kojení.


Tyto odsávačky jsou rychlé a používají se jednoduše a hodí se zpravidla v případech, kdy potřebujete odstříkávat mateřské mléko častěji (více jak 3x denně) nebo po delší dobu (více jak týden) – například jestliže je vaše dítě v nemocnici. Odstříkávání se zpravidla provádí rukou, případně ruční. Ale rozhodně se vyplatí, protože právě předčasně narozená miminka potřebuji mateřské mléko vlastní mámy, jehož složení se přizpůsobí aktuálním potřebám nezralého dítěte. Je-li nutné přerušit kojení znáhlých důvodů, například zdravotní problémy dítěte nebo matky, je možné kojení zachovat odsáváním mléka. Ahoj holky, mám prosbu, jak ohříváte odstříkané mateřské mléko ? Samozřejmě že ne v mikrovlnce, ale jinak?


Co se vám nejvíce osvědčilo, aby to bylo rychlé efektivní a já třeba úplně nesmyslně nekoupila nějakou ohřívačku na flašku, když třeba na stránkách o kojení klidně píšou jen pod tekoucí vodou, která se postupně více nastavuje na teplou? Kdy je tedy vhodné mléko odsávat? Jakým způsobem mléko uchovat? Tak nejen na tyto otázky vám odpovíme v našem dnešním příspěvku. Proč odstříkávat mléko.


Důvodů, proč odstříkávat mateřské mléko je více.

Odstříkejte mléko a přelijte ho do lahvičky či speciálních sáčků pro uchování mléka. Skladování mateřského mléka. Mateřské mléko vždy uchovávejte ve sterilní lahvičce.


Podle doby použití zvolte ke skladování ledničku nebo mrazák. Holky chtěla jsem se zeptat, jak často odstřkávat mléko ? No a já teda teď odstříkávám 4× denně,. Při retencích, mastitidě, poraněných bradavkách či přebytku mléka můžete odstříkávat mléko z prsu ručně.


Je to šetrné, ruka je k prsu citlivá a zpravidla odstříknete mléko i ve chvíli, kdy manuální či elektrická odsávačka již nic neodsaje. Nicméně je to namáhavé a vyčerpávající. Můžete mi prosím poradit, jak často odstříkávat , jak dlouho a zda je vůbec možné udržet laktaci bez.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky