pátek 30. října 2015

Moštování jablek plzeň

Ovoce myje moštárna, odpad likviduje moštárna, lisujeme do láhví moštárny nebo donesených nádob, případně sterilujeme, mošt lisujeme individuálně z dodaných jablek. Mošty vyrábíme z vlastního ovoce nebo z jablek od malopěstitelů a sadařů z blízkého okolí. Nesterilizovaný mošt obsahuje vše cenné z jablek - řadu vitaminů, především C, A, životodárné enzymy a pro zdraví nezbytný pektin.


Proč doma Můžete si jablka nechat zpracovat ve velké moštárně, kde se ceny za litr pohybují od dvou do pěti korun, musíte však počítat s tím, že většinou nedostanete šťávu ze svých jablek , ale jen mošt odpovídající jejich váze. Konat se tam budou tam Slavnosti jablek.

V nabídce budou jablečné speciality a zahraje živá hudba. Suma za moštování jablek se různí. V případě, že zákazník bude chtít pasterizovaný mošt do skleněných lahví, zaplatí za litr korun, řekl Vladimír Ilgner s tím, že z deseti kil jablek je zhruba sedm litrů moštu. Plzeň -Roudná provádí moštování ovoce. Moštárna je v ulici K Ráji v Plzni na Roudné.


Prodáváme z vlastní produkce jahody, jablka a hrušky. Celoročně máme ovocné mošty, sirupy, me mák, jablečné chipsy a sezónně brambory, cibuli, česnek. Je zde velkoobchod i maloobchodní prodej jablek , hrušek a jahod.

Oficiální stránky města Mirošov. Bude jasno až skoro jasno, odpoledne přechodně až polojasno. Máte doma hodně jablek a víte, že je všechna nesníte? Není nic lepšího než je nechat zmoštovat.


Moštárny v Plzni a okolí jedou už pár týdnů naplno. Na moštování jsou nejlepší podzimní a zimní odrůdy jablek. Dvě třetiny jablek se zpracují na šťávu, zbytek je odpa který tu ekologicky zpracujeme,“ říká Kleibl. Při moštování pracuje rychle a přesně, tvrdí ale, že pokazit se toho moc nedá.


Kvalita moštu je z devadesáti procent dána kvalitou jablek. Kdyně na Domažlicku oznamuje, že od pátku 15. Moštování bude probíhat každý pátek v době od 14.


Výroba moštů v Chrástu. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba ZO ČZS U Habrovického rybníka, ADEMA PACOV, Polabský mošt, s. Minimální množství ovoce, určeného k moštování : kg: Zákazník je přítomen celému procesu moštování ovoce. Po odvážení se ovoce nasype do násypky a putuje šnekovým dopravníkem do drtičky. Z drtičky padá ovocná drť na pás lisu a poté se lisuje šťáva (mošt).


Občanské sdružení zájemců o pěstování ovoce, zeleniny, okrasných dřevin, révy vinné a květin pro vlastní potřebu a potěšení, Zájmové sdružení, Zapsaný spolek.

Obec s původním názvem Ojprnice vznikla v 2. První zmínka se datuje v roce 9v souvislosti se zakládáním břevnovského kláštera knížetem Boleslavem II. Vojtěcha z rodu Slavníkovců a se souhlasem papeže Jana XV. Jaké jsou zkušenosti s použitím kuchyňského odšťavňovače při moštování jablek - zejména výtěžnost v , tj. Blíží se alespoň trochu moštárně, tj.


Pochoutka našich babiček: Křížaly z jablek ! Už jste o nich určitě slyšeli, sušené stroužky nebo plátky jablek , které mají sladkou až kyselou chuť, podle jednotlivých odrůd. O původu sušeného ovoce toho není moc známo, ale historici se domnívají, že pochází z Arménie a Persie. Vzhledem k výluce na trati Pňovany - Bezdružice jezdí vlaky z Plzně do Stříbra, odkud pokračujte NAD do Kokašic. Ačkoliv jsem si před lety pořídil 12-ti litrový lis, letos jsem se rozhodl pro moštárnu.


Zvážil jsem dostupnost v okruhu bydliště, mrknul na net a vyšla mi z toho Pěstitelská pálenice v Buchlovicích s novou moštárnou. Obec o nadmořské výšce 4m leží asi km východně od Rokycan (nedaleko železniční trati Praha Plzeň - zastávka Holoubkov a dálničního sjezdu na Mýto). Vesnice je ze všech stran obklopena překrásnou podbrdskou přírodou, hlubokými lesy, které jsou ideálním místem pro odpočinek, turistiku. Tradiční podzimní akce, Slavnosti jablek , se uskuteční v sobotu 2. Vedle moštování a prodeje jablek čeká návštěvníky soutěž o nejlepší štrúdl a bohatý kulturní program, včetně divadel, koncertů a workshopů pro děti. Na úseku ovocnářství pěstujeme jablka na výměře 4ha, hrušky ha a renklody ha.


Krasíkov u Konstantinových Lázní. Bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, od 400m srážky sněhové. Denní teploty až 10°C. Noční teploty až -2°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky