čtvrtek 22. října 2015

Myčka aeg neohřívá vodu

Dosud běžela bez problémů, pečuju o ní a nevypadala unaveně, až do včerejška. Po mycím programu zůstalo nádobí mokré, v myčce nerozpuštěný mycí prostředek a studená voda (nebylo jí tam moc). Takže: myčka netopí a neohřívá vodu. U moderních myček Electrolux, AEG nebo Neff existuje inteligentní systém samodiagnostiky, který v čase odhaluje i ty nejmenší poruchy.


Ale nemůžete o to doufat 1 - někdy se stroj neohřívá dobře nebo vůbec neohřívá vodu a chybové kódy se na obrazovce nezobrazují. Je třeba zahájit nezávislé vyhledávání příčiny.

Náš tip: Někdy myčka nenapouští vodu také kvůli malému tlaku ve vodním řadu nebo skřípnuté přívodní hadici. Program skončil, ale vaše nádobí je stále špinavé, mokré a studené? Pak vám nefunguje ohřev vody. Na vině bývá nejčastěji topné těleso nebo relé. Obě součástky seženete za.


Omlouvám se, myčka je 6let stará, neohřívá vodu , jen na nejkratší program je voda vlažná, jinak na ostatní úplně studená. Dnes tu byl opravář a říkal, že top. Lze vyměnit řídící jednotku takhle.


Myčka mi přestala ohřívat vodu , asi se porouchalo nějaké to tepelné čerpadlo, nebo čidlo.

Nevím jak se tomu říká a jak to v myčce funguje. Myslíte si, že má cenu volat opraváře, nebo mám raději rovnou koukat po nové? Víte, mám obavy, že to nějak opraví a za chvíli to začne znovu a já budu jenom vyhazovat peníze za opravy. Na prádle i po vyprání zůstávají skvrny, pračka je během praní úplně studená nebo přeruší program v půlce praní.


Všechny tyto indicie ukazují na to, že pračka neohřívá vodu. Co může být příčinou,že pračka zřjmě neohřívá vodu ? Jak přesně zjistím,že pračka opravdu neohřívá ,když mám odtok přímo do odpadu ? A jak tento problém odstraním? Jde o pračku Bosh s digit. Nejčastějším problémem je, když myčka nádobí neusuduje nádobí a neohřívá vodu , nebo je, ale je velmi špatná, aniž by přinesla požadovaný výsledek. Myčka nádobí zobrazuje chybové kódy AL C F inebo i1 jednou zapípá nebo jednou zabliká kontrolka.


V případě, že myčka Bosch neohřívá vodu , nemusíte spěchat k demontáži, abyste zkontrolovali topný článek. Pro laika z nějakého důvodu je zřejmé, že pokud stroj odmítne ohřát vodu , znamená to, že vytápěcí prvky jsou nutně viny. Odpověď: Dobrý den, vypadá to na závadu programátoru myčky, ale těžko takhle na dálku soudit. Doporučuji objednat autorizovaný servis, který zhodnotí další postup.


Při objednávce opravy si prosím k ruce připravte servisní kód vaší myčky. Myčka chvíli jede, napouští vodu a pak zahlásí chybu - jednou zazní přerušovaný zvukový signál. V myčce je voda, lze ji vypnout a po zapnutí svítí kontrolka zvoleného programu.

Dvířka zavřu, myčka provede celý program v pořádku až do konce. Další až nové mytí proběhne v pořádku a pak se závada projeví znovu. Filtry jsou čisté, hadice není skřípnutá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky