pátek 2. října 2015

Jablečná povidla s octem

Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše, tj. Hotová povidla nalejeme do vyhřátých sklenic, uzavřeme a při °C sterilujeme minut. Jablečná povidla s octem ,recept, návod na vaření,suroviny. Veškerou mouku prosejte do mísy, udělejte důlek, do něj nasypte cukr, po obvodu nasypte sůl a máslo.


Do důlku nalijte vodu a podmáslí a rozdrobte droždí. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek.

Ingredience: kg jablek, dl vody, lžíce octa. Postup: Jablka nakrájíme na malé kousky. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu. Plody pokrájejte na kousky, podlijte trochou vody, pokapejte citronovou šťávou a nechte je rozpéct nebo rozdusit na malém plameni. Můžete přidat i špetku nastrouhané citronové kůry.


Nezapomeňte během dušení míchat, aby se jablka nepřipálila. Povidla nemusí být jen švestková, zkuste i jablková. Z této dávky jsem měla moc skleniček, koukněte na fotky.

Určitě zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok. V porcelánové nebo skleněné míse smícháme jablka s cukrem a octem a necháme hodin odstát. Poté vše přendáme do hrnce a svaříme, až jablka zesklovatí.


Například ve východních Čechách, kde se pečou koláče čtyřrohé, patřila jablečná povidla k téměř povinné náplni pouťových koláčů (společně s makovými, tvarohovými a se švestkovými povidly). Tato povidla jsou skvělá jak hrušková, tak švestková či jablečná. Do švestkových nedávám badyán. Je to nejjednodušší způsob, jak si připravit skvělá povidla. Vyberte si recept na jablečná povidla a připravte si chutný a výjimečný jablečná povidla pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší jablečná povidla ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně jablečná. Občas zkontrolujeme a promícháme. Správně hustá jsou povidla , když je projedeme vařečkou a zůstane v nich rýha. Naplníme do vyvařených zavařovaček.


Zavíčkujeme a otočíme na půl hodiny dnem vzhůru. Skladujeme kdekoliv, nejlépe na. Koupíte švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem , a můžete jít relaxovat!


Recept je to bezpracný a totálně dokonalý.

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Milujete chuť, vůni i barvu pečených jablek?


Udělejte si v troubě jablečná povidla – bez míchání a bez připalování. S rumem a troškou perníčkového koření nemají chybu a budou vám dělat radost po celou zimu. Tématické fráze: povidla povidla recept recept povidla cuketová povidla recepty na povidla švestková povidla s rumem povidla s rumem hrušková povidla recept recept na povidla švestková povidla recept cuketove povidla hrušková povidla v troubě hrušková povila hrušková povidla bez míchání hrušková povidla s rumem povidla.


Poté posypte rovnoměrně polovinou vámi zvolené dávky cukru a vraťte do trouby na dalších minut. Pak posypte rovnoměrně povrch tmavnoucího ovoce zbytkem cukru a vraťe do trouby na minut, ale snižte teplotu na 230°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky