pondělí 12. října 2015

Vynálezce myčky

Vyšší třída myček umožňuje pomocí funkce Multizone mytí pouze jednoho koše při polovičním. Vynálezce myčky vyrobil ručně ovládané zařízení, které mělo zásobník, pístové čerpadlo pro zásobování vodou, složitý rám držící nádrž a rukojeť, které aktivovalo čerpadlo. Hlavní výhodou tohoto vynálezu byla revoluční myšlenka, která poskytla hostesky příležitost doufat, že brzy vznikne tato efektivní. První myčku postavila vnučka vynálezce parníku.


Bohatá panička z Illinois vlastně neměla důvod k tomu, aby něco jako myčku vynalézala. O nádobí se jí staralo služebnictvo. Věděli jste, že vynálezce první motorově poháněné myčky na nádobí byla žena? Josephine Cochranovou už nebavilo neustále mytí nádobí po večírcích.


Skutečnost, že tato technika je špatně distribuován v Ruské federaci vzhledem k tomu, že myčky nádobí k nám přicházejí po rozpadu Sovětského svazu v 90. Nyní, že mezera je redukována a více našich spoluobčanů raději ušetřit čas a námahu do myčky. Nádobí se v její myčce skládalo do drátěných přihrádek určených speciálně pro talíře, šálky nebo příbory. Pro zajímavost… Jak vlastně vznikly myčky ? Byla už otrávená z toho, jak služky neustále rozbíjejí její drahý porcelán a rozhodla se proto. Nemusela přitom nádobí mýt, ale pořádala velké večírky a služebnictvo zacházelo hanebně s jejím drahým porcelánem.


A ačkoliv se řídila mottem, že pokud člověk chce udělat něco správně, měl by to udělat sám, u mytí nádobí jí to přišlo jako ztráta času. Její drahý čínský servis ale následky časté manipulace trpěl, a tak vnučka slavného vynálezce hledala způsob, jak nádobí umýt, aniž by se ho musela dotknout. V dílně za domem nakonec sestrojila předchůdce dnešní myčky nádobí. Její prototyp už tehdy používal trysky s horkou vodou, čisticí prostředky a na rozdíl. Masovému rozšíření myčky předcházelo mnoho věcí a událostí.


Změnily se myčky , ty moderní již nevyžadovaly ruční pohon, ale byly poháněné elektřinou. Aby je ale mohly využívat také domácnosti, muselo nejprve dojít k elektrifikaci. Musela být také vybudována kanalizace a poslední věc - musely padnout mnohé.


Vynálezce automatické pračky by měl dát zlatý památník a vedle stříbra udělat památku vynálezce myčky nádobí. Zařízení umývá nádobí bezchybně, nelze je umýt rukama. Pokud nemáte myčku, okamžitě ji zakoupit. Vysokotlaké myčky se používají k praní teras, stěn a střech domů, stejně jako garáže, různá místa a automobily. Toto zařízení se objevilo v důsledku německého vynálezce Alfreda Kherhera.


Dnešní myčky jsou samozřejmě úplně jiné – malé, úsporné a pro většinu z nás naprosto nepostradatelné! Aspoň pro mě ta moje „boschka“ je! Volně stojící myčky na nádobí není třeba vsazovat do kuchyňské linky, neboť mají již z výroby na sobě krycí přední i boční desky.


Lze je tak bez pomoci truhláře rovnou zapojit a používat. Dnes už lze pořídit myčky o různých rozměrech, takže spotřebič si mohou dopřát i vlastníci malých bytů. Do myčky standardních rozměrů (cm) se vejde asi až sad nádobí. Menší myčka (cm) zvládne tak až sad nádobí. K dostání jsou ale i takzvané stolní myčky , které lze postavit.


Zatímco v restauracích a podnicích tohoto typu je myčka nezbytnou součástí kuchyně už spoustu let, do domácností se začala dostávat později. Kdo by neocenil úsporu času i vody a energií, tedy peněz? Stačí dát nádobí do myčky , přidat mycí prostředek a zvolit program. Bez větší námahy a lamentování nad.


Traduje se, že se do konstrukce mycího automatu pustila kvůli tomu, že už se nemohla dívat na to, jak její služebnictvo při umývání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky