pátek 16. října 2015

Skladba ploché střechy s kačírkem

Vážení zákazníci, vítáme vás na stránkách firmy Střechy Vaníček spol. Kompletní návod k položení skladby ploché střechy za použití asflatového nátěru a pásů, polyuretanového lepidla a tepelné izolace. Ploché střechy Skladby s podkladní konstrukcí beton, dřevo a trapézový plech.


Skladby s izolací nad krokvemi - SYSTÉM TOPDEK, skladby s izolací mezi a pod krokvemi a skladby s masivní nosnou konstrukcí. Vegetační střechy Skladby plochých střech s extenzivní zelení.

PROTAN - kačírkem přitížená plochá střecha se zateplením - podklad beton. Zateplení ploché střechy v obci Králiky nástřikem tvrdé polyuretanové pěny. Technologií plošného nástřiku se za předepsaných podmínek vytváří bezespará, vodo. Detail osazení střešního vtoku (Topwet) v jednoplášťové nepochůzné střeše s tepelnou izolací a se stabilizační vrstvou tvořenou kačírkem. Nosná konstrukce střechy je tvořena ocelovým trapézovým plechem.


Ano je to řešení, nemusíte tím pádem řešit střešní latě. Ad6) Zbytečně budete zatěžovat střechu kačírkem.

Při instalaci je nutné dodržet návod na lepení, zejména technologické přestávky při aplikaci lepidla. Vzhledem k nosné želbetonové konstrukci bych však nezavrhoval pro uvedenou skladbu kačírkem přitíženou střechu s fólií Fatrafol 818. Zmíněné zatravnění ploché střechy je náročné na únosnost stropní konstrukce.


Skladba střešního pláště má mimo tepelné izolace a hydroizolace navíc drenážní vrstvu, ochranu proti prorůstání kořínků a vegetační vrstvu. N a střechu pak podle tloušťky vrstvy humusu můžeme sázet různé typy rostlin. Dokončili jsme zateplení a izolaci ploché střechy RD v Třebíči.


Jako finální, pohledová, povrchová vrstva na izolaci střechy byl použitý bílý kačírek. Izolace provádíme po celém ČR. BHO- Pozemní stavitelství III snímek: 19.


SKLADBA INVERZNÍ ( STŘECHA OBRÁCENÁ ). V předchozím článku Stavby online jsem zdokumentovala stavbu stropní konstrukce u části domu s plochou střechou. V dnešním příspěvku se budu věnovat skladbě střešního pláště této ploché střechy. Nevětraná střecha s vegetačním.


Krytina ploché střechy – Svařovaná PVC folie s kačírkem , nebo substrátem s extenzivní zelení. Terasa sousedící s domem znamená vlastně přechod z obytných místností do zahrady. V takovém případě volba zakrytí terasy a celkově její umístění souvisí s celkovou architekturou domu.

O vhodném zastřešení terasy je dobré uvažovat už při projektování a stavbě domu. Nejstarší ploché střechy jsou známy již v egyptské architektuře z poloviny 3. Kristem, kde jsou jimi zastřešeny skupiny mastab (hrobových staveb pro egyptské dvořany a úředníky). Jestliže tuto střechu ochráníme kačírkem , bude její životnost srovnatelná s krytinou z asfaltových pásů.


Velice vhodnou variantou je takzvaná obrácená skladba střechy – hydroizolace je položena jako první a na ni leží izolace z nenasákavého extrudovaného polystyrenu s ochrannou vrstvou z betonu. U střech s velmi malým sklonem není možné zabránit vzniku prohlubní, ve kterých může stát voda. Rovněž přesahy asfaltových pásů způsobují malé nerovnosti ve střešní rovině. Maximální sklon obrácených střech nebo DUO střech není v literatuře uveden, ale ploché střechy mají sklon do 5° =. Volba krytiny záleží vždy na typu střešního pláště a podmínkách, ve kterých se střecha nachází.


Podle způsobu stabilizace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky