čtvrtek 30. srpna 2018

Domácí prostředek do myčky

Kapka tekutého prostředku na ruční mytí – dávkovat přímo do myčky těsně před mytím. Ekologický sypký prostředek do myčky – na výše uvedenou dávku přidávám až polévkové lžíce kupovaného prášku. Změkčovadlo vody – sůl do myčky. Zkuste si tedy vyrobit ekologický domácí prášek do myčky podle našeho návodu.


Většinu surovin jistě máte doma a mytí nádobí bude stát zlomek ceny oproti kupovaným tabletám do myčky. Poradíme Vám také, jak nahradit chemické leštidlo.

Postup, jak vyrobit domácí mycí prášek do myčky naleznete v následujícím článku. Tablety do myčky , prášek do myčky - návodů na domácí výrobu je mnoho. Jeden návod vám poradím a navíc řeknu, zda opravdu funguje podle očekávání. Snažíte se vynechat „kupovanou chemii“ a i na mytí nádobí, praní nebo čištění.


K dyž se nám blíží ty Vánoce, mám pro vás jeden dárek ve formě rady, jak ušetřit za předražené gely a tablety do myčky. Já se je snažím kupovat vždy v akci, ale i přesto je to velmi drahá položka na účtence. Pro ty z vás, kteří raději utratí peníze za jiné, hezké věci, máme recept na domácí „tablety do myčky.


S tímto prostředkem navíc nebudete potřebovat změkčovače vody ani odstraňovače vodního kamene. Co si budeme povídat, tablety do myčky nepatří zrovna mezi nejlevnější prostředky.

Hlavu vzhůru, tyto v domácím provedení vám finančně uleví, a navíc udělají radost tím, co umí! Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Giga Pack zajistí dokonalou čistotu a citrusovou vůni. Důkladně vyčistí odolnou špínu i mastnotu, dodá lesk skleničkám či talířům a současně je chrání, aby nedošlo k jejich poškození.


Prášek do myčky na nádobí. Perkarbonát sodný má schopnost vyčistit silně znečištěné nádobí a odstranit usazeniny od kávy, čaje a další těžko odstranitelné skvrny. Náš (v Praze) ozkoušený prostředek do myčky :sůlperkarbonát místo tablet (ale používám program s teplotou vody stupňů – pro čistý perkarbonát je třeba nejméně stupňů)a ocet do nádržky na leštidloPerkarbonát také používám v případě nehody jako prostředek na připálený hrnec, je účinější než soda. Po dvou letech používání tohoto prášku do myčky na nádobí, jej můžu s klidným svědomím doporučit dál jako ekologický a opravdu účinný mycí prostředek pro myčku n. Pro svůj dobrý pocit můžete domácí tablety do myčky ještě vyšperkovat a přidat do nich další složky, díky kterým budou ještě lepší. Zamezí skvrnám na nádobí, které jsou způsobené tvrdou vodou a případným usazováním sody.


Pokud se ocet nikam nevejde, doporučuji zkusit kyselinu citronovou, která by se měla vejít do „hlavní přihrádky“ na prášek a tabletu vložit do vedlejší přihrádky, která bývá určena na „předumytí“. Někteří používají i běžný prací prášek, který se nasype do nádoby na mycí prostředek. Následně pustí dlouhý program.


Po jeho ukončení je v myčce hodně pěny, je tedy dobré zapnout ještě oplach. Zajímavý způsob, ale poraďte se s odborníkem. Je však možné tyto látky nahradit, aby se vaše mycí ruka umístila do myčky nádobí, kterou je možné umístit do myčky nádobí. Našli jsme několik takových receptů.


V jedné sklenici horké vody je třeba rozpustit čajovou lžičku uhličitanu sodného a potom přidat čajovou lžičku peroxidu vodíku.

Stačí dát lžičky směsi do otvoru na tablety a přidejte 1-kapky obyčejného Jaru. Jak vyrobit domácí mycí prášek do myčky Komerční přípravky na mytí nádobí v myčce jsou poměrně drahé a navíc obsahují látky škodlivé pro životní prostředí. Takhle nechte alespoň přes noc odpočívat.


Po vyklepnutí z formiček tablety přemístěte do vzduchotěsné sklenice nebo krabičky, aby nezvlhly. Před každým spuštěním myčky nalijte do otvoru pro leštidlo asi půl hrnku octa, zamezí skvrnám na nádobí. Vybírejte si Přípravky do myčky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


Domácí čistící prostředek pro všechno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky