středa 15. srpna 2018

Skladba šikmé střechy

Skladby s izolací nad krokvemi - SYSTÉM TOPDEK, skladby s izolací mezi a pod krokvemi a skladby s masivní nosnou konstrukcí. Vegetační střechy Skladby plochých střech s extenzivní zelení. Terasy a pojížděné střechy Skladby teras s neveřejným pěším provozem. Technické parametry skladeb, požární, akustické, tepelnětechnické a další, jsou stanoveny výpočetně, ale i experimentálně na základě přesné specifikace použitých materiálů v jednotlivých vrstvách a rovněž i na způsobu technologického řešení skladby.


Také konstrukce a skladba šikmé střechy podléhají trendům, a to především v souvislosti s tlakem na úspory energie a tepelný komfort, protože se prostor pod střechou ve stále větší míře využívá k bydlení.

Co znamená moderní střešní plášť? Co byste měli vědět o moderním střešním plášti Střecha je ucelený systém Moderní střecha nad obytným. Skladba dvouplášťové šikmé střechy bez bednění Pro skladbu dvouplášťové šikmé střechy bez bednění je nutno použít vysoce difúzní membrány o ekvivalentní difúzní tloušťce rd menší než m, které se mohou aplikovat na dotyk s tepelnou izolací. Návrh či vlastní realizace funkční skladby šikmé střechy v souladu s požadavky na optimální využití prostoru, tepelnětechnickou pohodu a požární bezpečnost je úkol, před kterým jsme mnohokrát stáli my všichni, kteří působíme v oblasti stavebnictví.


Střešní plášť šikmé střechy bez tepelné izolace. Návrhy střech – základní technické informace Jednoplášťová šikmá střecha. Jednoplášťová konstrukce šikmé střechy se vyznačuje tím, že neobsahuje ve své skladbě žádnou vzduchovou mezeru, a jednotlivé vrstvy střešního pláště jsou tedy na sobě uloženy kontaktně.


Vrstvy šikmé střechy Parotěsná zábrana.

Na tuto vrstvu ve skladbě střechy je často nahlíženo jako na doplňkový materiál. Nicméně je třeba si uvědomit, že tato vrstva ve střeše plní několik funkcí a výrazně přispívá ke správné funkčnosti střešního pláště a zvyšuje jeho životnost. Nejdůležitější funkcí je samozřejmě tzv. Zateplení šikmé střechy - Systém zateplení nad krokvemi.


Ani klasické způsoby zateplení se však nevyhnuly přísným předpisům, a proto kromě systému. Projděme si hlavní funkce vrstev typické šikmé střechy směrem od exteriéru po interiér. U hlavní hydroizolační vrstvy (krytiny) je nutné dbát na povolený sklon střechy a zatížení nosných konstrukcí. Velikost větrané mezery se odvíjí od sklonu střechy a vzdálenosti hřebene a okapu.


Realizace a skladba střechy podléhá technologickému vývoji a aktuálním trendům v souvislosti na využití a úspory energie. Prostor pod střechou se stále častěji využívá k bydlení a půdy jako takové již ztrácejí svůj význam. Je tedy nutné nezapomenout na řádné zateplení a preciznost při návrhu projektové. Plochou střechu charakterizuje sklon do ° a použití povlakové hydroizolace namísto skládané krytiny známé ze šikmých střech. Využití ploché střechy oproti šikmé má mnohá opodstatnění.


Plochá střecha zejména umožňuje plné využití plochy posledního podlaží oproti obytnému podkroví pod šikmou střechou. Je to dané tím, že šikmá střecha jsou stále nejpoužívanější konstrukce v našem stavebnictví. Je ale důležité vědět, že kromě klasického zateplení šikmé střechy mezi krokvemi a pod krokvemi se také používá systém.


Na první pohled by se mohla zdát akustická izolace šikmé střechy zbytečná, ale opak je pravdou.

Právě střechou, střešními okny atd. Z tohoto důvodu by se mělo dbát zvýšené pozornosti i při řešení akustiky šikmých střech. Nesmí se však šetřit na nesprávném místě.


Skladba uceleného systému šikmé střechy , perfektně navržena zkušeným projektantem, ještě není zárukou dobrého výsledku. Návrh projektu musí zcela a jednoznačně určit materiálové, technologické, konstrukční a provozní řešení střechy. Každá navržená vrstva má.


Jsou to střechy , které mají sklon menší než 15°, většinou inspirované Středomořím, avšak vnašich klimatických podmínkách se unich musejí splnit specifické požadavky na vybrané materiály, skladbu adůslednou realizaci hlavně. Fotogalerie: Chtěl bych Vás poprosit o názor, zda je tato skladba šikmé střechy v pořádku. Především co se týče paropropustnosti, mám za to, že když spoje PIR desek přelepím paroprotěsnící páskou, nemusím už použít parotěsnou folii. Pokud plánujete využití půdních prostorů pro obytné místnosti s veškerým komfortem, je před Vámi důležitá otázka: Jak zkvalitnit funkci.


Pokud má pás uvedené vlastnosti, pak skladbu ploché střechy dnes řadíme mezi méně problémové než skladbu střechy šikmé. Vždy je třeba, kromě správné volby hydroizolační skladby, řešit kvalifikovaně detaily (atika, vytažení na stěnu, vtok nebo okap, závětrná lišta, dilatační mezera, světlík apod.).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky